– ρεπορτάζ του evros-news.gr

Φανατικός υποστηρικτής του δόγματος “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”, φαίνεται πως είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Τη συγκεκριμένη φράση του πρώην υπουργού της ΝΔ Γιώργου Βουλγαράκη – ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην πολιτική ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την στήριξη των ΑΝΕΛ-Πάνου Καμμένου – φαίνεται πως υιοθετεί πλήρως ο επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση”.

Ο κ. Τοψίδης που διακηρρύσσει ότι θα φέρει νέο ήθος και ύφος στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, διόρισε σε Επιτροπή του Επιμελητηρίου Έβρου όπου είναι Πρόεδρος, τη σύζυγό του Νίκη Μουχταρίδου, η οποία είχε εκλεγεί στη διοίκηση στις τελευταίες εκλογές του 2017, και έτσι αυτή εισπράττει κάθε μήνα αποζημίωση 150 ευρώ για τη συμμετοχή της στην “ΟΜΑ∆Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΡΕΥΝΑΣ – ΚΛΑ∆ΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ – ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ∆ΕΙΚΤΩΝ”. Το ίδιο ποσό εισπράττουν και τα άλλα εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου που μετέχουν στις τέσσερις Επιτροπές, με εξαίρεση τον ίδιο, που παίρνει αποζημίωση 800 ευρώ τον μήνα, μόνο για τη συμμετοχή του στις Επιτροπές.

ΝΟΜΙΜΟ; Προφανώς. Γιατί έχει το δικαίωμα να διορίσει οποιονδήποτε στις συγκεκριμένες τέσσερις Ομάδες Εργασίας, οι οποίες με δική του πρόταση συγκροτήθηκαν στις 29 Δεκεμβρίου 2017. Κι από τη στιγμή που η κυρία Νίκη Μουχταρίδου, γνωστή επιχειρηματίας της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου, είναι εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου, ΝΟΜΙΜΑ μπορεί να μετέχει στις συγκεκριμένες Επιτροπές και να εισπράττει τα…150 ευρώ ως αποζημίωση τον μήνα.

Η μοναδική σύμβουλος που δεν ανήκει στην επταμελή Διοικητική Επιτροπή και μετέχει σε Επιτροπές

Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που θα πρέπει να αναφέρουμε. Στις τέσσερις συγκεκριμένες Επιτροπές, ή Ομάδες Εργασίας όπως λέγονται, μετέχουν τα επτά μέλη της ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του Επιμελητηρίου, και συγκεκριμένα οι: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τοψίδης Χριστόδουλος, Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ραδιόγλου Νικόλαος, Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Κουρμπανιάν Βίβιαν, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τσιτάκης Αντώνιος, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ Σαρδάνης Ζήσης, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Γ.Ε.ΜΗ. & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Μπακαλίδης Δημήτριος, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κασαπίδης Βασίλειος.

Το μοναδικό μέλος που δεν ανήκει στη ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ αλλά συμπεριλήφθηκε κατά σύμπτωση στις Επιτροπές, είναι η σύζυγος του Προέδρου και υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη. Κι όλα αυτά μάλιστα, όταν δεν είναι καν αυτή Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών όπου εκλέχθηκε, αλλά η κυρία Λεγγέτση Κυριακή. Δεν επιλέχθηκε φυσικά αυτή, αλλά η σύζυγος Τοψίδη.

Επαναλαμβάνουμε, είναι ΝΟΜΙΜΗ η συγκεκριμένη απόφαση. Προκύπτουν όμως αναπόφευκτα κάποια ερωτήματα:

  • Είναι ηθικό να έχει υπάρξει όλη αυτή η μεθόδευση για τα…150 ευρώ της μηνιαίας αποζημίωσης που παίρνει ως μέλος μιας Επιτροπής η κυρία Μουχταρίδου;
  • Προφανώς και είχε κάθε δικαίωμα να είναι υποψήφια για το Επιμελητήριο και να εκλεγεί (εύκολα, έχοντας φυσικά τη στήριξη και βοήθεια του συζύγου της), στη διοίκηση του Επιμελητηρίου. Θα έπρεπε όμως και η ίδια και κυρίως ο σύζυγος της, να την…προφυλάξει και όχι να τη συμπεριλάβει στην Επιτροπή, και μάλιστα ως τη μοναδική εκτός της ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
  • Οι πολίτες του Έβρου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν δικαίωμα να ξέρουν: Θα την ανακοινώσει και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο την ερχόμενη Κυριακή που έχει ήδη προαναγγείλει ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων;
  • Αν εκλεγεί, σκοπεύει να τη διορίζει και σε Επιτροπές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ τη σύζυγό του ο Χριστόδουλος (Τάκης για τους φίλους του) Τοψίδης, ώστε να παίρνει τέτοια μικροποσά για έναν πετυχημένο επιχειρηματία;

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 150 ΕΥΡΩ ΤΗΣ κ. ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΟΥ:

Νοέμβριος 2018 Αποζημίωση Μουχταρίδου

Δεκέμβριος 2018 Αποζημίωση Μουχταρίδου

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 800 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΟΨΙΔΗ:

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΤΟΨΙΔΗΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΤΟΨΙΔΗΣ

Ανακεφαλαιώνοντας και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Προφανώς και ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ να συμπεριληφθεί οποιοδήποτε μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου στις Επιτροπές και φυσικά και η κυρία Νίκη Μουχταρίδου. Όταν όμως πρόκειται για τη σύζυγο του Προέδρου και μάλιστα το μοναδικό μέλος που εκτός Διοικητικής Επιτροπής μπαίνει σε Ομάδες Εργασίας για να παίρνει 150 ευρώ τον μήνα και μάλιστα με εισήγηση του συζύγου της, και όταν ο Χριστόδουλος Τοψίδης είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι πολίτες που θα κληθούν να ψηφίσουν, πρέπει…ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ. Εμείς ως Evros-news.gr, όπως λέει και το σλόγκαν μας απλά ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ…ΟΛΑ.

επιμέλεια: inkomotini.news