Η Κομοτηνή δηλώνει παρούσα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Διεθνές WALK FOR FREEDOM (Περπατάμε για την Ελευθερία) που πραγματοποιείται για έκτη χρονιά.

Ο Δήμος Κομοτηνής και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής συμπράττουν με σκοπό να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για το φαινόμενο της σύγχρονης δουλείας.

Το 2018 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 450 πορείες σε 50 διαφορετικές χώρες με χιλιάδες συμμετέχοντες συνολικά, ενώ πάνω από 70 εκατομμύρια άτομα ενημερώθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Από το περσινό Walk for Freedom στην Κομοτηνή.

Φέτος, από την Ελλάδα συμμετέχουν η Αθήνα, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Δράμα, η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη και η Κομοτηνή.

Βασικός παγκόσμιος διοργανωτής της δράσης είναι η Α21, μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (human trafficking) από το 2008. Στην Ελλάδα η Α21 παρέχει φροντίδα σε θύματα trafficking, με προγράμματα αποκατάστασης από το τραύμα και επανένταξης στην κοινωνία, καθώς και με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου. Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης, η Α21 πραγματοποιεί κάθε Οκτώβριο τη διεθνή εκδήλωση “Περπατάμε για την ελευθερία” (Walk for Freedom) με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων. Η εκδήλωση δεν είναι μια διαμαρτυρία, αλλά μια σιωπηλή πορεία, στην οποία τα άτομα περπατούν σε μία σειρά κρατώντας ενημερωτικές επιγραφές σχετικά με το trafficking και διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς.

Εγγραφή στη δράση:
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο Walk For Freedom στην Κομοτηνή, εγγράφονται ηλεκτρονικά στο https://bit.ly/2nLM8ze ή στα γραφεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct (Τσανακλή 15 – απέναντι από το καφέ Βαρόσι).

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ:
Οι συμμετέχοντες μπορούν να φορούν το μπλουζάκι της Α21 ή εναλλακτικά ένα απλό μαύρο μπλουζάκι. Το κόστος για το μπλουζάκι της Α21 θα είναι λιγότερο από 5 ευρώ. Η πληρωμή και παραλαβή θα γίνεται στο σημείο εκκίνησης την ημέρα της δράσης. Είναι προτιμότερο όσοι συμμετάσχουν να αποφύγουν να φέρουν σακίδιο πλάτης, ώστε οι περαστικοί να μπορούν να δουν το μπλουζάκι της Α21. Σε περίπτωση που έχει κρύο, κατά προτίμηση προτείνεται μαύρη μακρυμάνικη μπλούζα μέσα από το μπλουζάκι της Α21.

INFO
Για ερωτήσεις σχετικά με το Walk for Freedom στην Κομοτηνή, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@europedirectkomotini.eu και στο τηλέφωνο 25310-82055.

Η ενέργεια θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο, με εκκίνηση στις 13:00 από τα γραφεία του Europe Direct στις 13:00. Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν σιωπηλά σε μία γραμμή ο ένας πίσω από τον άλλον προς την κεντρική πλατεία Κομοτηνής κρατώντας πλακάτ.