Έντονες γενικευμένες βροχές και ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από τα ξημερώματα στη Θράκη, σύμφωνα με τα Καιρικά Νέα Θράκης, που επίσης μας προειδοποιούν για κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (κατά 10-12 βαθμούς Κελσίου συνολικά), από τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 5/2, στοιχείο που θα μετατρέψει τις βροχές σε πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, από τα 400-500 μ. υψόμετρο περίπου. Μάλιστα, στον βόρειο και κυρίως στον βορειοδυτικό Έβρο, προβλέπεται να χιονίσει και σε περιοχές με ακόμα χαμηλότερο υψόμετρο, περί τα 300 μ. περίπου.

Δοθέντων τούτων, αναμένεται να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο, και όσους κινηθούν σε αυτό, τα Καιρικά Νέα Θράκης συνιστούν να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ακόμη, απευθύνεται η σύσταση να αποφευχθούν οι μετακινήσεις στη γειτονική Βουλγαρία, η οποία προβλέπεται να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα από τα σημαντικά ύψη χιονιού.

Όσον αφορά την εξέλιξη των φαινομένων, σύμφωνα με τα Καιρικά Νέα Θράκης, από αργά το απόγευμα της ημέρας και όσο θα βαδίζουμε προς τις νυχτερινές ώρες, χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε ολοένα και χαμηλότερα υψόμετρα, ενώ από το βράδυ, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να σημειωθούν ασθενείς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί στο Θρακικό πέλαγος, στρεφόμενοι σε βορείους από τις προμεσημβρινές ώρες, με πρόσκαιρη εξασθένηση και εκ νέου ενίσχυσή τους σε θυελλώδεις βοριάδες από τα μεσάνυχτα και μετά.