Το απόγευμα της Δευτέρας ο συμπολίτης μας Ανδρέας Ζουρλαδάνης, στρατιωτικός στο επάγγελμα, βρήκε ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό – συγκεκριμένα 100 ευρώ – στο δάσος της Νυμφαίας.

Πόσοι από εμάς θα σκεφτόμασταν να κρατήσουμε τα χρήματα και πόσοι θα πασχίζαμε να βρούμε αυτόν που τα έχασε για να του τα παραδώσουμε;

Για τον κ. Ζουρλαδάνη, η επιλογή ήταν ξεκάθαρη. Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα προσπάθησε να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη και να του επιστρέψει το χρηματικό ποσό, που πιθανόν να το είχε μεγάλη ανάγκη.

Το inkomotini.news συνέβαλε σε αυτήν την προσπάθεια, κοινοποιώντας το μήνυμά του χθες το απόγευμα, προκειμένου να το δουν όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας.

Εν τέλει, όπως πληροφορηθήκαμε πριν από λίγο, η αξιέπαινη πρωτοβουλία του κ. Ζουρλαδάνη είχε αποτέλεσμα, αφού ο άνθρωπος που είχε χάσει τα χρήματα, βρέθηκε. Ο τελευταίος τα έψαχνε συνεχώς τα τελευταία 24ωρα και για καλή του τύχη είδε το διαδικτυακό μήνυμα η σύζυγός του.

Σε μια εποχή που η αλληλεγγύη και η ευσυνειδησία έχουν βαρύνουσα αξία, τέτοιες ενέργειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και ένεση ελπίδας για όλους μας.