Βρετανίδα Υπουργός Πολιτισμού: “Tα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο”

Η βρετανική κυβέρνηση κλείνει κάθε συζήτηση περί επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, και ακυρώνει τις επιδιώξεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εντάξει το εθνικό αυτό ζήτημα στην προεκλογική της ατζέντα, στο φόντο των δημοσιευμάτων του Bloomberg, της Telegraph και του Guardian, που έκαναν λόγο για συμφωνία του Βρετανικού Μουσείου με τη χώρα μας για ανταλλαγή ορισμένων από τα γλυπτά, ενδεχόμενο το οποίο θα έβαζε ουσιαστικά «ταφόπλακα» στην πλήρη και οριστική επιστροφή τους στην Ελλάδα.
Screenshot_161

«Ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», «δεν πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα», τόνισε η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού, Μισέλ Ντόνελαν, μιλώντας BBC/Radio 4. «Η αποστολή των γλυπτών στην Ελλάδα θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου και επομένως θα ακολουθούσαμε έναν επικίνδυνο δρόμο», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε συζήτηση σχετικά με όλα τα εκθέματα του μουσείου».

Ακόμη, έκανε λόγο για παρερμηνεία των όσων είπε ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζόρτζ Όσμπορν. «Δεν πρόκειται εκείνος να τα στείλει πίσω. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή του. Δεν έχει καμία επιθυμία να το κάνει. Έχει επίσης συζητηθεί η ιδέα ενός δανεισμού διάρκειας εκατό ετών, κάτι που σίγουρα δεν είναι αυτό που σχεδιάζει. Θα συμφωνούσε μαζί μου ότι δεν πρέπει να τα στείλουμε πίσω, και στην πραγματικότητα ανήκουν εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου τα φροντίζουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα και όπου επιτρέπουμε πρόσβαση σε αυτά», σημείωσε η Ντόνελαν.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood