Την παράσταση “Μυστήριο στο Chamonix Mont Blanc”, βασισμένη στο έργο “Piege Pour Un Homme Seul” του Robert Tomas, ανεβάζει στην Κομοτηνή ο ταλαντούχος Ιωακείμ Ιωακειμίδης.

To έργο

Αστυνομικό θρίλερ με φόνους και κωμικό μπουλβάρ που διαδραματίζεται σε ένα θέρετρο των Άλπεων, το Chamonix Mont Blanc.
Tα στοιχεία που συνδυάζει η παράσταση, είναι η ίντριγκα, οι παρεξηγήσεις, το μυστήριο και φυσικά…το χιούμορ.

fd555f1e parastasi ioakeim 1 antigrafoΗ υπόθεση

Η υπόθεση του «Chamonix» μας ταξιδεύει σε ένα ειδυλλιακό θέρετρο των Άλπεων. Μια γυναίκα, η Χριστιάνα (Εμμανουέλα Καφετζοπούλου), η οποία βρίσκεται εκεί για διακοπές με τον σύζυγό της Κυριάκο (Γιώργος Ζευτερίδης), δηλώνει στην τοπική αστυνομία την εξαφάνισή του. Έπειτα από τρεις ημέρες, κι ενώ η αστυνόμος (Χρύσα Αδαμακοπούλου) της ανακοινώνει ότι οι έρευνές της απέβησαν άκαρπες, εμφανίζεται ένας άντρας (Γιώργος Ζευτερίδης) ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο σύζυγός της. Εκείνη όμως δηλώνει πως της είναι εντελώς άγνωστος. Ο γρίφος περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς μια παπαδιά, η κύρια Δάφνη (Τερψιθέα Χαριτοπούλου), ένας πελάτης του συζύγου της, ο Φίλιππος (Ιωακείμ Ιωακειμίδης), και μια νοσοκόμα, η Γκρατιάνα (Αλεξάνδρα Στρουμπή), εμπλέκονται στην υπόθεση… Μολονότι το πρώτο μέρος κυλά αμήχανα και προσχηματικά, κάνοντάς μας ουσιαστικά την παρουσίαση των προσώπων, η σκηνή του πρώτου φονικού ανεβάζει κατακόρυφα την αδρεναλίνη και δίνει τις πρώτες ενδείξεις για το έξυπνο παιχνίδι γρίφων που διέπει το έργο του Τομά.

Το φινάλε της παράστασης

Το τέλος του «Chamonix Mont Blanc» είθισται να μένει εφτασφράγιστο μυστικό ήδη από τη δεκαετία του ’60 όταν το έργο πρωτοπαίχτηκε στο Παρίσι κάνοντας διά­σημο εν μία νυκτί τον συγγραφέα του Ρομπέρ Τομά (1927-1989), γνωστότερο σήμερα για το αμέσως επόμενο έργο του «Οχτώ γυναίκες κατηγορούνται» (1961).
Πρόκειται για το μεγαλύτερο μυστικό της παράστασης για αυτό κι εσείς…μην το πείτε σε κανέναν!

9cc7c0f8 parastasi ioakeim 1Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Μετάφραση-Απόδοση Κειμένου: Ιωακείμ Ιωακειμίδης.
Σχεδιασμός Αφίσας/Προβολών: Κωνσταντίνος Κολάτσος.
Φωτισμοί: Ορφέας Παπαδημητρίου.
Κυριάκος & Χριστιάνα Ανδρεάδη: Γιώργος Ζευτερίδης, Εμμανουέλα Καφετζοπούλου.
Αστυνόμος: Χρύσα Αδαμακοπούλου.
Δάφνη Παπαιωάννου: Τερψιθέα Χαριτοπούλου.
Φίλιππος Αναγνωστάκης: Ιωακείμ Ιωακειμίδης.
Γκρατιάνα Ποπέσκου: Αλεξάνδρα Στρουμπή.

Θα δοθούν δύο παραστάσεις, στις 25 και στις 28 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στον δροσερό αύλειο χώρο της “Λέσχης Κομοτηναίων”.

Κράτηση απαραίτητη στα τηλέφωνα 2531401408 και 6932605566 (και με sms αναφέροντας ημερομηνία, αριθμό ατόμων και ονοματεπώνυμο στο οποίο γίνεται η κράτηση).

Γενική είσοδος: 5 ευρώ