Βουλή | Ερώτηση Ιλχάν Αχμέτ για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των παράλληλων συντάξεων

Ερώτηση για τις καθυστερήσεις σε θέματα που σχετίζονται με την παράλληλη ασφάλιση στην καταβολή των αντίστοιχων συντάξεων, κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνη Γεωργιάδη, ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΒΟΥΛΗ

Τα ερωτήματα που θέτει ο βουλευτής, είναι:

α) Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και απονομής παράλληλων συντάξεων σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά την έναρξη ισχύος του «νόμου Κατρούγκαλου» (ν. 4.387/16), δηλαδή μετά τις 13 Μαΐου 2016;

β) Πότε θα εγκατασταθεί και θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία το απαραίτητο λογισμικό, και πόσο χρόνο θα διαρκέσει η εκπαίδευση του προσωπικού πάνω σε αυτό;

γ) Θα περιλαμβάνονται σε κάθε περίπτωση και οι περιπτώσεις δικαιούχων αλλοδαπής προέλευσης;

Ολόκληρη η Ερώτηση:

“Προς: Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Θέμα: Επίλυση των καθυστερήσεων σε ζητήματα που σχετίζονται με την παράλληλη ασφάλιση στην καταβολή των αντίστοιχων συντάξεων.

Τον Ιούνιο του 2023 ο κ. Τσακλόγλου σε δηλώσεις του παραδεχόταν ότι το υπουργείο του θα επικεντρωνόταν στην επίλυση των καθυστερήσεων στην έκδοση επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ και σε ζητήματα που σχετίζονται με την παράλληλη ασφάλιση.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για «νέους» συνταξιούχους, αφού έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά την έναρξη ισχύος του «νόμου Κατρούγκαλου» (ν. 4387/16), δηλαδή μετά τις 13 Μαΐου 2016.

Με δεδομένο ότι ο κ. Τσακλόγλου δήλωνε ήδη από τις 8 Δεκεμβρίου του 2021 (!) ότι το έργο των μηχανογραφικών εφαρμογών που θα έλυνε το πρόβλημα της εκκαθάρισης εκκρεμοτήτων παράλληλης ασφάλισης βρισκόταν σε στάδιο ελέγχου ορθότητας του απαραίτητου λογισμικού.

Με δεδομένο ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών παραγόντων υποτίθεται ότι μέχρι το τέλος Μαΐου του 2023 θα είχαν εκκαθαριστεί από τον e-ΕΦΚΑ όλες οι εκκρεμείς παράλληλες συντάξεις, τις οποίες αιτήθηκαν συνταξιούχοι μεταξύ Μαΐου 2016 και Ιουνίου 2022.

Με δεδομένο ότι σύμφωνα με τους ίδιους τους υπηρεσιακούς παράγοντας του ΕΦΚΑ δεν έχουν ακόμα και σήμερα προβλεφθεί οι σχετικές αλλαγές στο λογισμικό έτσι ώστε να περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι περιπτώσεις δικαιούχων αλλοδαπής προέλευσης και αυτός προβάλλεται ως ο βασικός λόγος των καθυστερήσεων που παρατηρούνται.

Με δεδομένο ότι οι καθυστερήσεις φτάνουν έως και τα επτά έτη.

Με δεδομένο ότι η παρατηρούμενη κωλυσιεργία εκ μέρους της διοίκησης σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τον ελληνικό λαό χαμηλώνει περεταίρω την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας ενώ διογκώνει και το χάσμα εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης και διοικουμένων.

Ερωτάσθε: 

α) Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και απονομής παράλληλων συντάξεων σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά την έναρξη ισχύος του «νόμου Κατρούγκαλου» (ν. 4.387/16), δηλαδή μετά τις 13 Μαΐου 2016;

β) Πότε θα εγκατασταθεί και θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία το απαραίτητο λογισμικό και πόσο χρόνο θα διαρκέσει η εκπαίδευση του προσωπικού πάνω σε αυτό;

γ) Θα περιλαμβάνονται σε κάθε περίπτωση και οι περιπτώσεις δικαιούχων αλλοδαπής προέλευσης;

Ο ερωτών βουλευτής, Ιλχάν Αχμέτ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood