Βουλή | Ερώτηση Ιλχάν Αχμέτ για τα κενά της Α΄/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης, ειδικά στην Παράλληλη Στήριξη

Ερώτηση για τα κενά που εντοπίζονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ειδικά στην παράλληλη στήριξη, κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.
ΙΛΧΑΝ ΟΚ

Τα ερωτήματα που θέτει ο βουλευτής, είναι:

  • Σκοπεύετε να καλύψετε, και πότε, τα 78 κενά που εντοπίζονται σήμερα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης;
  • Με ποιον τρόπο σκέφτεστε να αναπληρώσετε τις 1.872 διδακτικές ώρες που πρόκειται να χαθούν από την ύπαρξη των συγκεκριμένων κενών;
  • Είναι στις προθέσεις σας να διαθέσετε από έναν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης για κάθε έναν μαθητή που τον χρειάζεται, προσλαμβάνοντας για το σχολικό έτος 2023-2024 τον αντίστοιχο αριθμό, με βάση τις ανάγκες που έχουν δηλωθεί επίσημα, στα σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης;

Ολόκληρη η ερώτηση

“Προς: Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.  

Θέμα: Κενά, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς στην Π.Ε. Ροδόπης και ειδικότερα στον τομέα της Παράλληλης Στήριξης και στα Τμήματα Υποδοχής των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.

Ενώ ανοίγουν τα σχολεία, στην Π.Ε. Ροδόπης, από τις 214 θέσεις αναπληρωτών διαφόρων ειδικοτήτων που ζητήθηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά την ανακοίνωση των προσλήψεων έχουν μείνει 78 θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί.

Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα την πρώτη εβδομάδα θα χαθούν 1.872 διδακτικές ώρες από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η μεγάλη πλειοψηφία των κενών αφορά την Παράλληλη Στήριξη, καθώς και τα Τμήματα Υποδοχής των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, δηλαδή τα τμήματα της ελληνομάθειας για μαθητές που δεν έχουν ως μητρική τους την ελληνική γλώσσα.

Τα κενά στην παράλληλη στήριξη αποτελούν σημαντικό πρόβλημα γιατί μπορεί η παράλληλη στήριξη να αφορά θεωρητικά μόνο ένα παιδί, στην πραγματικότητα όμως αγγίζει όλο το τμήμα στο οποίο φοιτά ο συγκεκριμένος μαθητής. 

Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του μοιράζει τους λιγότερους εκπαιδευτικούς που προσέλαβε (για παράδειγμα στη Ροδόπη αντί για 70 δασκάλους προσλήφθηκαν 29) σε δύο, τρία και παραπάνω παιδιά, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί καλύψει τις μορφωτικές ανάγκες και δικαιώματα των παιδιών που προσδιορίστηκαν από τις ίδιες τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Παράλληλα τίθεται και ζήτημα ασφάλειας γιατί οι παράλληλες στηρίξεις επιτηρούν τα παιδιά στο προαύλιο και σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Επειδή μετά την ανακοίνωση των προσλήψεων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης εντοπίζονται 78 θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί.

Επειδή πρόκειται να χαθούν από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων σε αυτή την περίπτωση 1.872 ώρες διδασκαλίας εξαιτίας αυτών των κενών.   

Επειδή η μεγάλη πλειοψηφία των κενών αφορά την Παράλληλη Στήριξη καθώς και τα Τμήματα Υποδοχής των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.

Επειδή οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί που την έχει ανάγκη θα πρέπει να αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για ένα κράτος που μεριμνά για τα πιο αδύναμα μέλη του, την ισότιμη πρόσβασή τους στην μάθηση και την ομαλή ένταξή τους στο περιβάλλον του σχολείου.

Ερωτάσθε:

α) Σκοπεύετε να καλύψετε, και πότε, τα 78 κενά που εντοπίζονται σήμερα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης;

β) Με ποιον τρόπο σκέφτεστε να αναπληρώσετε τις 1.872 διδακτικές ώρες που πρόκειται να χαθούν από την ύπαρξη των συγκεκριμένων κενών;

γ) Είναι στις προθέσεις σας να διαθέσετε από έναν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης για κάθε έναν μαθητή που τον χρειάζεται, προσλαμβάνοντας για το σχολικό έτος 2023-2024 τον αντίστοιχο αριθμό, με βάση τις ανάγκες που έχουν δηλωθεί επίσημα στα σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης;

Ο ερωτών βουλευτής, Ιλχάν Αχμέτ“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood