Ποιος δεν αναζητά την αληθινή φιλία, την ασφάλεια, την οικογενειακή θαλπωρή; Ο Βεν, το μικρό παπί, που έχασε την οικογένειά του πολύ νωρίς, θα αναγκαστεί στην αρχή να περιπλανηθεί και να έρθει αντιμέτωπος με κινδύνους, αποκτώντας όμως μοναδικές εμπειρίες. Σε αυτήν την περιπλάνηση θα γνωριστεί με αρκούδες, με ανθρώπους, με μια κουκουβάγια, με την πολυλογού Γκρέτα, θα συναντήσει ακόμα και τους…γίγαντες της Πράσινης Κοιλάδας! Από όλα κάτι κερδίζει, και δημιουργεί φιλίες, που είναι αυτό που τόσο ποθεί. Όμως δεν θέλει τίποτα στη ζωή του να είναι δεδομένο. Κι όταν επιτέλους ξαναβρεί τους όμοιούς του; Θα σταματήσει την πορεία του; Ή θα κάνει άλλη επιλογή;

Ας ακολουθήσουμε το θαρραλέο και τρυφερό αυτό πλάσμα στο μοναχικό ταξίδι του προς την κατάκτηση της αληθινής φιλίας και της αυτογνωσίας. Ας ακούσουμε τα σοφά λόγια της κουκουβάγιας: «Καμιά φορά αυτό που βλέπεις μπροστά σου μπορεί και να σε παραπλανήσει». Ας σκεφτούμε τι είναι σημαντικό για εμάς και τι θα κάναμε εμείς αν βρισκόμασταν στη θέση του Βεν…

Το βιβλίο “Βεν, οι περιπέτειες μιας θαρραλέας πάπιας”, του Γιώργου Λυμπέρη, θα παρουσιάσουν στην Κομοτηνή ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες», το 10ο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο και οι Εκδόσεις iWrite.

  • Για το βιβλίο θα μιλήσει η διευθύντρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής Χρυσούλα Μίγγου.
  • Αποσπάσματα θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Νατάσα Κρόκου.
  • Συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί Αφροδίτη Βουτσελά και Απόστολος Πολύζος.
  • Μουσική από την εκπαιδευτικό Ινώ Παπαδοπούλου.
  • Δράσεις θεατρικού παιχνιδιού από τον συγγραφέα Γιώργο Λυμπέρη.
  • Συμμετέχουν με δρώμενα, τραγούδια και βίντεο μαθητών με αφορμή το βιβλίο, οι εκπαιδευτικοί: Ευαγγελία Καραπασχάλη (11ο Δ.Σ. Κομοτηνής, με μαθητές του Γ’ 2), Κατερίνα Μεραχτσάκη (11ο Δ.Σ. Κομοτηνής, με μαθητές του Δ’ 2), Ντίνα Κιτσάκη (10ο Δ.Σ. Κομοτηνής, με μαθητές του Δ’ 3), και Ηλίας Γκιρίτσης (10ο Δ.Σ. Κομοτηνής, με μαθητές του Δ’ 1).

Ο Γιώργος Λυμπέρης μεγάλωσε στο Πολύκαστρο του Νομού Κιλκίς. Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση «Θέατρο και Εκπαίδευση» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2010 έχει δουλέψει ως εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής σε δημόσια σχολεία, και παράλληλα ως εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφικά έχει συστηθεί στο κοινό με θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 17:30 στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης.