Το αδιαχώρητο επικράτησε στην εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Εμπορικών, Βιοτεχνικών, Επαγγελματικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης, η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά.

Τη μαζικότητα της παρουσίας των επαγγελματιών, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ανέστης Βαφειάδης, σημειώνοντας πως το γεγονός αυτό συνεπάγεται και ενότητα απέναντι στα προβλήματα που ταλανίζουν την αγορά.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο προσκεκλημένος του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣ, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος στάθηκε στη συμπλήρωση το 2019, εκατό ετών από την ίδρυση της συνομοσπονδίας, κάνοντας λόγο για “μια πορεία συνυφασμένη με την εθνική οικονομία και την ανάπτυξη του ελληνικού λαού”. Όσον αφορά τις τρέχουσες πολιτικές-οικονομικές εξελίξεις, για μία ακόμη φορά διατύπωσε σε στεντόρειο τόνο το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου για τη θέσπιση τροφοδότη ακατάσχετου λογαριασμού. Καταληκτικά, τόνισε την αναγκαιότητα χάραξης και υλοποίησης εθνικών πολιτικών στον τομέα του επιχειρείν και όχι μόνο, με εθνικούς στόχους, που θα υπηρετούνται με ενότητα ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.

Επίσης ο κ. Καββαθάς ανακοίνωσε οτι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση νέου scanner X-RAY στο Τελωνείο των Κήπων, μια πρωτοβουλία που στήριξαν τα Επιμελητήρια της περιοχής καθώς και η ΓΣΕΒΕΕ, ενώ η υλοποίηση της παρέμβασης θα γίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη σημείωσε οτι σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και την Περιφέρεια καταβάλλονται προσπάθειες εγκατάστασης τελωνειακής υποδομής και στον ελληνοβουλγαρικό μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας Κομοτηνής.

Μετά και τους χαιρετισμούς και των εκπροσώπων των τοπικών θεσμικών αρχών και φορέων, τη σκυτάλη πήραν οι “Λαλητάδες”, και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ