Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων από τη ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, με το Santa Run 2018, τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία της Τάμτα.

Οι εκδηλώσεις, με επίκεντρο το “Μαγεμένο Πάρκο”, ολοκληρώνονται στις 5 Ιανουαρίου 2019 με τις «Κόκκινες μύτες» για τα παιδιά, και “Μωμόγερους” από Κοζάνη, Χρυσούπολη, Θρυλόριο και Κομοτηνή να κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης!

Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έδωσε συνέντευξη Τύπου η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, Νατάσα Λιβεριάδου.

Δείτε αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις του προγράμματος:

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου

Τα μικρά παιδιά της πόλης επισκέπτονται το Μαγεμένο Πάρκο: 10 π.μ. Βρεφονηπιακός σταθμός ΟΑΕΔ, 10. 30 π.μ. 9ο νηπιαγωγείο

5.30 μ.μ. στο Μαγεμένο Πάρκο: Έναρξη του 3ου αγιοβασιλιάτικου αγώνα δρόμου, με τίτλο “Run Santa…Run”. H αφετηρία είναι το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία της πόλης.

7.00 μ.μ. Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
Ο Δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης και η ΔΚΕΠΠΑΚ καλούν μικρούς και μεγάλους στην Κεντρική Πλατεία για την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

8 μ.μ. Συναυλία με την Τάμτα
Ένα μοναδικό εορταστικό live party που δεν θα μείνει κανείς καθιστός!

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου

Τα μικρά παιδιά της πόλης επισκέπτονται το Μαγεμένο Πάρκο: 10 π.μ. 8ο Νηπιαγωγείο, 11πμ 1ος Δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός .

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου

Τα μικρά παιδιά της πόλης επισκέπτονται το Μαγεμένο Παρκο: 9 π.μ. 14ο νηπιαγωγείο, 10 π.μ. 2ο νηπιαγωγείο,10.30 πμ Παιδικός σταθμός Νέου Σιδηροχωρίου, 11 π.μ. 1ο νηπιαγωγείο.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου
Τα μικρά παιδιά της πόλης επισκέπτονται το Μαγεμένο Πάρκο: 10.00 π.μ. 5Ο νηπιαγωγείο, 11.00 π.μ. 1ος Δημοτικός Παιδικός σταθμός, 11.30 π.μ. 3ο νηπιαγωγείο.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου

Τα μικρά παιδιά της πόλης επισκέπτονται το Μαγεμένο Πάρκο: 10 π.μ. 5ος Δημοτικός Παιδικός σταθμός, 11.30 π.μ. Νηπιαγωγείο Κοσμίου

8.30 μ.μ. Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης
Φιλανθρωπική βραδιά για την ενίσχυση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παράρτημα Ν. Ροδόπης με τους Balkanatolia

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

11 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο
Tο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και οι εθελοντές του, θα πραγματοποιήσουν ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά με τίτλο «Μαθαίνω τα Δικαιώματά μου, παρέα με τα ξωτικά και τον Άη Βασίλη»

11 π.μ. Κεντρική Πλατεία
Οι καταρτιζόμενοι των ειδικοτήτων «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» και «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους γλυκίσματα, διακοσμούν τα παιδικά προσωπάκια με χριστουγεννιάτικες πινελιές και συμβάλλουν στη δημιουργία χαρμόσυνου χριστουγεννιάτικου κλίματος.

Στις 11 π.μ. και στις 12:00, διαδρομές για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

5 μ.μ. Μαγεμένο Πάρκο
Οι Dromocosmicas παρουσιάζουν τη Muamba! Ένα κωμικό show για όλες τις ηλικίες. Μία συγχώνευση μιμικής , μαγικών κόλπων, μουσικής , σχοινοβασίας που θα μας κάνει να ταξιδέψουμε στην ατμόσφαιρα των παλιών παραδοσιακών μικρών περιπλανώμενων ΤΣΙΡΚΟ.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Στις 10 π.μ. και στις 12 μ, διαδρομές για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

11 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο
Οι Dromocosmicas παρουσιάζουν την παράσταση “VAGOR & BELLAVITA. Μέσα από τη σχέση που αναπτύσσεται µεταξύ των δύο πρωταγωνιστών δίνεται έµφαση στην οµαδικότητα, την συνεργασία καθώς και στην εφευρετικότητα που πρέπει να επιδείξουν προκειµένου να αντιµετωπίσουν τις καθηµερινές τους δυσκολίες.

11 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και η εθελοντική του ομάδα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή), σε συνεργασία με την τοπική ομάδα του «Πελίτι» Κομοτηνής, διοργανώνει δημιουργικό περιβαλλοντικό εργαστήριο στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων γιορτών της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής.

11.30 π.μ. Πλατεία Ειρήνης.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Ροδόπης, οργανώνει εκδήλωση με την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Απαλού Έβρου, που θα παρουσιάσει κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια της Θράκης.

7.30 μ.μ. Κεντρικό Αμφιθέατρο Πανεπιστημιούπολης
Η ορχήστρα του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής Θράκης» παρουσιάζει μία μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία με δημοφιλή έργα από το διεθνές ρεπερτόριο καθώς και μουσική για τα Χριστούγεννα. Η συναυλία πλαισιώνεται με χορογραφίες από χορευτές της Σχολής Κλασικού Μπαλέτου και Χορού «Plie» και χορωδίες της Θράκης

8 μ.μ. ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
Θεατρική παράσταση από την Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
“Το κορίτσι που επιμένει” είναι ένα υπέροχο παραμύθι αγάπης, αφοσίωσης, αλτρουισμού, αλλά και απώλειας. Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη. Μουσική: Μαρίνος Τόκας. Σκηνικά-Κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης. Επιμέλεια Κίνησης :Γιούλη Ιωαννίδου. Επιμέλεια φωτισμών: Γιάννης Τζατζανάς. Παίζουν οι ηθοποιοί: Πολυξένη Καρακατσάνη, Δημήτρης Κοντός, Βασίλης Λειβαδίτης, Βούλα Παναγιωτίδου, Ασπασία Πιτιλάκη.
Κράτηση θέσεων: 25310 37770
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

Τα μικρά παιδιά της πόλης, επισκέπτονται το Μαγεμένο Πάρκο: 10 π.μ. 13o νηπιαγωγείο, 11.00 π.μ. 3ος Δημοτικός Παιδικός σταθμός

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου
Τα μικρά παιδιά της πόλης, επισκέπτονται το Μαγεμένο Πάρκο: 10 π.μ. Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός «Γέλα – Χαμογέλα», 11 πμ 8ος Δημοτικός Παιδικός σταθμός, 11.30 π.μ. Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός « Παιχνιδοκαμώματα»,

5 μ.μ. Οδός Βενιζέλου
Το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, προσφέρει ζεστό κρασί και σοκολάτα

7 μ.μ. Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής: Η Ετήσια Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Κομοτηνής

8.30 μ.μ. Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης
Συναυλία με τη Big Βand. Τζαζ μουσική, υπό τη διεύθυνση του Νικόλαου Ιερώνυμου. Θα παρουσιαστούν, γνωστές μουσικές από τη δεκαετία του ’60 έως σήμερα.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

Τα μικρά παιδιά της πόλης, επισκέπτονται το Μαγεμένο Πάρκο: 10 πμ Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός « Λιλιπούπολη – 1ο τμήμα», 10.30 π.μ. Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός «Μορμόλης», 11 πμ Παιδικός Σταθμός Ιεράς Μητροπόλεως.

7 μ.μ. Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης με τις χορωδίες των σχολείων.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

10.30 π.μ. Οδός Βενιζέλου
Μουσικές μαθητικές ομάδες σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης «στολίζουν» χαρμόσυνα με την παρουσία τους κεντρικούς δρόμους.

Τα μικρά παιδιά της πόλης, επισκέπτονται το Μαγεμένο Πάρκο: 10 π.μ. Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός «Λιλιπούπολη β τμήμα», 11 π.μ. 7ος Δημοτικός Παιδικός σταθμός

5 μ.μ. Οδός Βενιζέλου
Το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, προσφέρει ζεστό κρασί και σοκολάτα

7 μ.μ. Ίδρυμα Παπανικολάου
Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μουσικής Σχολής «Θράκες» με καθηγητές και μαθητές του σχολείου.

7.30 μ.μ. Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ)
Τα μαθητικά Τμήματα του θεατρικού εργαστηρίου “Επί Σκηνής” παρουσιάζουν την παράσταση «Χριστούγεννα σε τέσσερις πράξεις»
Τι θα γίνει αν ο Άγιος Βασίλης ξεχάσει το σκοπό του; (Διδασκαλία: Μυρσίνη Λαντζουράκη)

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

Τα μικρά παιδιά της πόλης, επισκέπτονται το Μαγεμένο Πάρκο: 10 π.μ. Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός «Λιλιπούπολη – γ τμήμα», 10.30 π.μ. 2ος Δημοτικός Παιδικός σταθμός

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

Στις 10 π.μ. και στις 6 μ.μ, διαδρομές για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

11 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο
Το Ωδείο «Μενέλαου Συκάκη» παρουσιάζει ένα μουσικό, χριστουγεννιάτικο ταξίδι σε όλο τον κόσμο, με οδηγούς τους μαθητές και τους καθηγητές του ωδείου.

11 π.μ. Κεντρική πλατεία
Τα μέλη του Συλλόγου «Φιλοτέχνες», πλέκουν κασκόλ και γάντια και τα κρεμούν σε δέντρα της πλατείας για να τα πάρουν οι άποροι της πόλης.

5 μ.μ. Μαγεμένο Πάρκο
Οι Redicolo παρουσιάζουν την παράσταση «Ρομπέν των Δασών» Μαριονέτες και κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, γιγαντόκουκλες και θεατρικές μάσκες, μουσική και τραγούδι, αμεσότητα και διάδραση με τα παιδιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των παραστάσεων Redicolo.

9 μ.μ., Λέσχη Κομοτηναίων
Φιλανθρωπική εκδήλωση με το τετραμελές γυναικείο συγκρότημα Fortissimo που οργανώνει το Κέντρο στήριξης Παιδιού και Οικογένειας. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια, θα δοθούν για την ενίσχυση των Παιδικών χωρών SOS

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

12 μ. Kάλαντα από τις Φιλαρμονικές των Δήμων Δοξάτου Δράμας και Κομοτηνής στους δρόμους της πόλης

Στις 12 .μ. και στις 6 μ. μ, διαδρομές για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

11 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο
Οι Redicolo παρουσιάζουν την παράσταση «Πινόκιο Το χιούμορ, τα παιδαγωγικά μηνύματα, η ζωντάνια και η ενεργή συμμετοχή είναι τα στοιχεία που βιώνουν και παίρνουν μαζί τους τα παιδιά φεύγοντας από την παράσταση!

7 μ.μ. Μαγεμένο Πάρκο
Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και Κάλαντα από όλη την Ελλάδα Παίζουν οι μουσικοί: Ελένη Αποστολίδου, Μαρία Αποστολίδου, Γιώργος Κελεσίδης, Στάθης Ορφανίδης, Σοφία Χατζοπούλου, Ηρακλής Ψωμαδόπουλος

8 μ.μ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, παρουσιάζει δραματοποιημένα Χριστουγεννιάτικα διηγήματα Ελλήνων λογοτεχνών.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου

Στις 11 π.μ., διαδρομή για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο
Σύλλογοι και φιλαρμονικές έρχονται στο Μαγεμένο Δάσος να μας πουν τα κάλαντα

Στις 11.30 π.μ. Πλατεία Ειρήνης
Το έθιμο της Γκαμήλας από το Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης Το έθιμο αυτό συγκαταλέγεται στα έθιμα του Δωδεκαημέρου του Βορείου Έβρου, όπου και εγκαταστάθηκαν προσφυγικοί πληθυσμοί, από την Ανατολική και τη Βόρεια Θράκη.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου

Στις 11 π.μ. και στις 6 μ.μ, διαδρομές για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

11.30 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο
O Μάγος Ρότζερ διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους, με μαγικά κόλπα, φωτιές, γιγαντιαίες σαπουνόφουσκες, τον συνοδεύουν ξωτικό και ξυλοπόδαρος, ενώ οι ακροβάτες της φωτιάς θα καταπλήξουν τα παιδιά.

5 μ.μ. Πλατεία Ειρήνης
Αναβίωσης του εθίμου «Αρνιά κατσίκια» και παραδοσιακές πίτες από το Σύλλογο των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων στην κεντρική πλατεία της πόλης

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου

Στις 11 π.μ. και στις 6 μ. μ, διαδρομές για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

11.30 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο
Παράσταση με το Μάγο Ρότζερ

7 μ.μ. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
Ο Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων βραβεύει τους αριστούχους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φοιτητές μέλη του Συλλόγου.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου

11 π.μ.Πλατεία Ειρήνης
Καμήλες και Ντιβιτζήδες από το Σύλλογο Ανατολικορομυλιωτών Ο πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής ζωντανεύει στην Κεντρική Πλατεία της πόλης έθιμα και συνήθειες, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

11 π.μ Μαγεμένο Πάρκο
Το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη παρουσιάζει μία παράσταση Καραγκιόζη
Στις 12:00 διαδρομή για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου

11 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο
Το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη παρουσιάζει μία παράσταση Καραγκιόζη
Στις 12 μ και στις 6 μ.μ, διαδρομές για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

9 μ.μ. Λέσχη Κομοτηναίων
Εκδήλωση του Συλλόγου Alma libre με τίτλο: «Αποχαιρετώντας τη χρονιά με ένα τάγκο»

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου

Στις 12 μ, διαδρομή για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο
Από το πρωί, σύλλογοι και φιλαρμονικές έρχονται στο Μαγεμένο Πάρκο να μας πουν τα κάλαντα

Τρίτη 1 Ιανουαρίου

Στις 12 μ, διαδρομή για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου

11.30 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο
Παράσταση με το Μάγο Ρότζερ

Στις 12 μ, διαδρομή για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο
Πέμπτη 3 Ιανουαρίου

11.30 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο
Παράσταση με το Μάγο Ρότζερ

Στις 12 μ, διαδρομή για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου

11.30 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο
Παράσταση με το Μάγο Ρότζερ

Στις 12 μ, διαδρομή για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο
5 μ.μ. Οι «Κόκκινες μύτες» παρουσιάζουν Clown gags, θεατρικά σκετσάκια, ταχυδακτυλουργικά τρυκ, ζογκλερικά κόλπα, αστείους διαγωνισμούς, μουσικοκινητικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές, ζωγραφική προσώπου, αστείες γκάφες και προσφέρουν απλόχερα το γέλιο

Σάββατο 5 Ιανουαρίου

11.30 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο
Οι «Κόκκινες μύτες» σε μία ακόμη παράσταση για τους μικρούς μας φίλους.

Δρόμοι της πόλης και πλατεία Ειρήνης
Μωμόγεροι από Κοζάνη, Χρυσούπολη Καβάλας, Θρυλόριο και Κομοτηνή κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης και ανταμώνουν στην πλατεία Ειρήνης όπου συμμετέχουν σε ένα έθιμο του Πόντου!