Σε παρεμβάσεις ανάδειξης και ενίσχυσης του εθελοντισμού και του πολιτισμού, μέσα από δράσεις τοπικών συλλόγων, προχώρησε ο δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος.

Η πρώτη αφορούσε εθελοντική αιμοδοσία. Δίνοντας και ο ίδιος αίμα, υποστήριξε την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Ξυλαγανής για τη δημιουργία τράπεζας αίματος για τους κατοίκους του οικισμού.

Με την ευκαιρία αυτής της έμπρακτης συλλογικής πράξης ανθρωπιστικής αλληλεγγύης, συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και εθελοντισμού με πεδίο εφαρμογής την Ξυλαγανή, η υλοποίηση των οποίων θα ξεκινήσει σύντομα.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, δε, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης “Δύναμη Ψυχής”, πραγματοποίησε ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και έκανε εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού οστών.

Ο κ. Χαριτόπουλος συναντήθηκε και με την πρόεδρο Βασιλική Περβανά και μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μαρωνείας. Στη συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις και ανταλλάχθηκαν ιδέες για πρωτοβουλίες και δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν στην Μαρώνεια.Ο Δήμαρχος τόνισε ότι όσα συζητήθηκαν θα ενσωματωθούν στο τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Μαρώνειας που θα συντάξει άμεσα ο Δήμος.