Προεξοφλώντας την εκλογή του Γιώργου Καμίνη στην επόμενη Ευρωβουλή, ο Βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ του ζήτησε να δεσμευτεί οτι θα βοηθήσει από το μετερίζι των ευρωπαϊκών κέντρων λήψης αποφάσεων τη Ροδόπη και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ “να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια”.

Εστίασε δε στην “τραγική κατάσταση” στην οποία βρίσκονται οι καπνοκαλλιεργητές της περιοχής, των οποίων το κατά κεφαλήν εισόδημα ανέρχεται μετά βίας σε 3.000-4.000 € ετησίως, και ενημέρωσε τον Γ. Καμίνη για τις ενέργειες που ίδιος έχει κάνει – με τελευταία την επαφή του με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά (θυμηθείτε εδώ, εδώ και εδώ) – διεκδικώντας την ενίσχυση των καπνοκαλλιεργητών.

Ο Ιλχάν Αχμέτ εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι η παρουσία του Γ. Καμίνη στην Ευρωβουλή θα είναι αρκετά χρήσιμη για τη χώρα και την περιοχή μας, αφού χρειαζόμαστε μια προοδευτική αντίληψη και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και στην περιοχή μας, χρειαζόμαστε έναν ισχυρό σύμμαχο και ένα όπλο για να ακουστεί η φωνή της δημοκρατίας και της σύνεσης, από έναν άνθρωπο που ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι μία από τις αρχές του“.