Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να κατηγορεί την κυβέρνηση για την έκβαση του ονοματολογικού της Βόρειας Μακεδονίας, ωστόσο…”Ρεπούμπλικα Μακεντόνια αμετάφραστο”, πρότεινε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης!


Σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υποκρισία, πατριδοκαπηλεία και εθνολαϊκισμό:

Ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει όλη την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από τη μια τη χαρακτηρίζει δήθεν εθνικά επιζήμια, και την ίδια ώρα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ  κ. Καιρίδης ζητά η Ελλάδα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία σκέτο. Σε συνέντευξή του στο Action 24, λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Γιατί δεν κάνουμε αυτό που έκαναν οι Βούλγαροι; Δεν θα είχαμε πρόβλημα ενδεχομένως με το Ρεπούμπλικα Μακεντόνια αμετάφραστο… Θα ήταν καλύτερα να δώσουμε το όνομα του κράτους αμετάφραστο Ρεπούμπλικα Μακεντόνια…». Πόσα ψέματα, πόση υποκρισία, και πόση πατριδοκαπηλία έχει πουλήσει ο κ. Μητσοτάκης για να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικισμού και της Ακροδεξιάς; Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει την πατριδοκαπηλία έναντι της εθνικής ευθύνης και βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνολαϊκισμού. Η υποκρισία και το ψέμα όμως έχουν κοντά ποδάρια”.