“Κάθε μέρα που περνάει, το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το “πρωτοφανές κρεσέντο νεοφιλελεύθερου κυνισμού”, όπως χαρακτήρισε τοποθέτηση της βουλευτού Α’ Αθήνας της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία δήλωσε ότι “επιδοματικές πολιτικές έχουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής”.

“Αυτό είναι το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ. Ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού κράτους για χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων. Ό,τι δηλαδή απαιτούσε το ΔΝΤ και αποκρούστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, έρχεται τώρα το κόμμα του κ. Μητσοτάκη να το εξαγγείλει”, τονίζει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, και διερωτάται:

“Ποια ακριβώς κοινωνικά επιδόματα θέλει να καταργήσει; Το επίδομα παιδιού; Το επίδομα στέγασης; Τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας; Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης; Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων; Τα σχολικά γεύματα; Ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στον ελληνικό λαό”.

Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σουηδία, Syriza Sverige, με την οποία καλεί την κ. Κεφαλογιάννη να επισκεφθεί τη Σουηδία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία.

Όπως τονίζει, “θα διαπιστώσει ότι εκτός από τη Λατινική Αμερική υπάρχουν και αλλού χώρες όπου το κράτος στηρίζει τους πολίτες με επιδόματα. Το ότι η κ. Κεφαλογιάννη δεν έχει ως πρότυπο τη Σουηδία, μια χώρα με πληθώρα κοινωνικών παροχών, που βρίσκεται στην 9η θέση της Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας, είναι λογικό. Για τις δογματικά νεοφιλελεύθερες ελίτ, η Ελλάδα πρέπει να βαδίσει τα χνάρια της Βουλγαρίας, μιας χώρας με χαμηλή φορολογία για τους πλούσιους και αναγκαστική μετανάστευση για τους φτωχούς. Ως εκεί φτάνει το όραμά τους για την Ελλάδα…”.