• Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γ. Μυλόπουλος μιλά στο Life-Events.gr για τις εργασίες του μετρό Θεσσαλονίκης.

«Η ταυτόχρονη συνύπαρξη ενός υπερσύγχρονου σταθμού του μετρό, και των πολύ σημαντικών αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στη Βενιζέλου, δημιουργεί έναν πολύ ισχυρό πόλο έλξης για οικονομική ανάπτυξη για τη Θεσσαλονίκη. Ο σταθμός Βενιζέλου είναι ένα μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως, που μέσα στο κέλυφός του θα υπάρχει ένας ανοιχτός αρχαιολογικός χώρος».

Αυτό σημειώνει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, που μιλώντας στην κάμερα του Life-Events.gr αναφέρεται στην πορεία των εργασιών και την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και σημειώνει:

metro thessalonikis stathmos venizelou 7«Όταν ξεκινήσαμε ως νέα διοίκηση το 2016, αυτό που βρήκαμε στο εργοτάξιο του σταθμού Βενιζέλου ήταν μόνο αρχαία. Σήμερα υπάρχει ένας οργασμός εργασιών, η κατασκευή του σταθμού έχει ξεκινήσει. Η εποχή της παρακμής για τη Θεσσαλονίκη, με τα εργοτάξια σταματημένα, με τις λαμαρίνες στη μέση του δρόμου εγκαταλελειμμένες, με τους εργαζόμενους του μετρό σε ανεργία και τα κονδύλια παγωμένα, έχει περάσει οριστικά».

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. δίνει και τη δική του απάντηση στην κριτική που ασκείται για την πορεία των εργασιών τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι τουλάχιστον περίεργο ότι ενώ τα έργα προχωρούν, έρχονται αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση και το σταμάτημα των έργων σήμερα με τη μορφή των υποψηφίων δημάρχων και επαναφέρουν τις ίδιες αποτυχημένες λύσεις οι οποίες έριξαν το έργο στα βράχια. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους φυσικούς αυτουργούς της παρακμής, της αδράνειας, της ύφεσης και της ανεργίας στη Θεσσαλονίκη, πως τα χρόνια αυτά έχουν περάσει και η Θεσσαλονίκη έχει γυρίσει την πλάτη στο κακό παρελθόν, και σήμερα με βασικό πυλώνα το έργο του μετρό και τον σταθμό της Βενιζέλου προχωρεί σε δρόμο ανάπτυξης κι ευημερίας που δεν έχει επιστροφή».