(ΒΙΝΤΕΟ) Κώστας Μάινας: Με ανιδιοτέλεια, ρεαλισμό και προτάσεις

"Η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν είναι αυτοσκοπός της ζωής μου αλλά υπέρτατη τιμή".
ΜΑΪΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δυναμικά εισέρχεται στην τελική ευθεία προς τις κάλπες – όπως δυναμικά επίσης είχε ξεκινήσει αυτή του την πορεία – ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη “Σύμπραξη Προοπτικής”, ιατρός-καρδιολόγος Κώστας Μάινας.

(ΒΙΝΤΕΟ) Κώστας Μάινας: Με ανιδιοτέλεια, ρεαλισμό και προτάσεις

 

Ένας επιστήμονας της νέας γενιάς που σταδιοδρομεί στη γενέτειρά του με σεβασμό στον συνάνθρωπο, και αποδεχόμενος την “τιμητική” όπως τη χαρακτηρίζει πρόταση του υποψηφίου δημάρχου Αντώνη Γραβάνη, θέτει εαυτόν στην κρίση των συμπολιτών του καταθέτοντας όχι μόνο την ανυστερόβουλη διάθεση προσφοράς του, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις.

Αυτή του τη φιλοσοφία άλλωστε τη συνοψίζει στο κεντρικό του προεκλογικό μήνυμα “Προσφορά στην πόλη μας με ανιδιοτέλεια και ρεαλισμό”.

Ο κ. Μάινας με ευγένεια δέχτηκε και απάντησε τις ερωτήσεις μας:

  • Η ενασχόλησή σας με τα κοινά πως προέκυψε;

Όταν γνωρίζεις ότι η πόλη σου αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και σου δίνεται η ευκαιρία με τη τιμητική πρόταση του Αντώνη Γραβάνη να παλέψεις για να δώσεις λύσεις, δεν μπορείς να μείνεις απλός θεατής αλλά μπαίνεις στο στίβο αυτό και φροντίζεις να ανταποκριθείς με το καλύτερο τρόπο.

 

  • Τι μπορεί να κάνει ένα γιατρό να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια προσφέρω τις γνώσεις μου με πολύ αγάπη, σεβασμό και ευσυνειδησία στους συμπολίτες μου. Τώρα ένας νέος κύκλος ανοίγεται, αυτός της ενασχόλησής μου με τα κοινά, φροντίζοντας να δώσω λύσεις σε προβλήματα της πόλης μου και κάνοντας προτάσεις που αφορούν στην κοινωνική πολιτική και στις δομές υγείας.

  • Τι καινούργιο κομίζετε όσον αναφορά στις δομές υγείας της πόλης;

(ΒΙΝΤΕΟ) Κώστας Μάινας: Με ανιδιοτέλεια, ρεαλισμό και προτάσειςΗ δημιουργία ΚΕΠ Υγείας αποτελεί τον πυρήνα των προτάσεών μου. Μια νέα δομή όπου κάθε δημότης θα μπορεί να ενημερώνεται για την πρόληψη σοβαρών νοσημάτων που ταλαιπωρούν το σύγχρονο άνθρωπο. Όμως θα είναι και ένα κέντρο ενημέρωσης για σοβαρά κοινωνικά θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, τα ναρκωτικά, το κάπνισμα. Μια άλλη πρότασή μου είναι η δημιουργία βρεφικής και νηπιακής βιβλιοθήκης. Ένας όμορφος χώρος όπου τα παιδιά και οι γονείς θα μπορούν να περνούν ώρες χαλάρωσης και θα μπορούν να κάνουν χρήση βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας. Μεγάλη σημασία πρέπει να δώσουμε στο μητρικό θηλασμό προσφέροντας τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ιατρείου από πιστοποιημένες μαίες. Τελευταία, αλλά ίσως η πιο σημαντική πρόταση, είναι η τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών. Εύκολη χρήση δημόσιας πρόσβασης. Μια σωτήρια απινίδωση τα πρώτα κρίσιμα λεπτά. Έστω και μια ζωή να σώσουμε, πετύχαμε το σκοπό μας.

  • Με ποιό σκεπτικό ως προς τη λειτουργικότητά του αφενός, και το κοινωνικό του προφίλ αφετέρου, πρέπει να διοικείται ο δήμος κατά τη γνώμη σας;

Ένας από τους βασικούς λόγους της κοινωνικής πολιτικής του δήμου είναι η εξασφάλιση της συνοχής των τοπικών κοινωνιών. Πρέπει να λειτουργήσει ένα αξιόπιστο σύστημα αξιολόγησης των τοπικών καταστάσεων με στόχο την κάλυψη των αναγκών και την αποφυγή της κοινωνικής απομόνωσης. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί σε δύο επίπεδα όσον αναφορά τη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. Το πρώτο έχει να κάνει με τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες, όπως π.χ. δράσεις για ΑμεΑ και πρόληψη και φροντίδα της τρίτης ηλικίας, ενώ το δεύτερο, με τη διαχείριση εξειδικευμένων αναγκών προσωπικού χαρακτήρα, όπως π.χ. προγράμματα επανένταξης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

  • Ακούμε συχνά στον δημόσιο διάλογο “φρέσκες ιδέες” και “καινοτόμες προτάσεις”. Πόσο ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες είναι κατά τη γνώμη σας;

Δεν θέλω να αναφερθώ γενικά αλλά μόνο στις δικές μου προτάσεις. Είναι προτάσεις που τρεις μήνες τώρα έχω επεξεργαστεί, κοστολογήσει, και διαπίστωσα ότι μπορούμε να τις υλοποιήσουμε. Το μυστικό για να γίνει μια πρόταση πράξη, είναι ο σωστός σχεδιασμός και οργάνωση, όχι από έναν άνθρωπο αλλά από μια ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται σωστά επ’ ωφελεία του δημότη. Σημαντικό ρόλο παίζει και η εθελοντική δράση των συμπολιτών μας. Πρέπει να κάνουμε τον πολίτη δραστήριο, ενεργό, και συμμέτοχο στη διαχείριση της ποιότητας της ζωής του.

(ΒΙΝΤΕΟ) Κώστας Μάινας: Με ανιδιοτέλεια, ρεαλισμό και προτάσεις

  • Με ποια προσωπικά εφόδια ισοσταθμίζετε την αντικειμενική έλλειψη πρότερης αυτοδιοικητικής εμπειρίας;

Δεν είναι εύκολο να μιλάει κανείς για τον εαυτό του και τα θετικά του στοιχεία. Αυτό με το οποίο θέλω οι συμπολίτες μου να ταυτίσουν την υποψηφιότητά μου, είναι με το προφίλ ενός ανθρώπου που θα δουλέψει σκληρά και με ανιδιοτέλεια για την πόλη που γεννήθηκε και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, μακριά από σκοπιμότητες και αγκυλώσεις. Είμαι οπαδός της συνεργασίας και της ομαδικότητας, και όχι του διχαστικού λόγου. Στην έλλειψη εμπειρίας όπως είπατε αντιπαραθέτω της προτάσεις που έχω παρουσιάσει για το αύριο του δήμου, προτάσεις που θα αναδείξουν το σύγχρονο χαρακτήρα μιας πόλης ως αναφορά τις δομές υγείας.

  • Ο κόσμος είναι απογοητευμένος με την πολιτική και τους πολιτικούς. Τη δέχεστε αυτή τη γενίκευση εφόσον αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Το κλασικό “όλοι ίδιοι είναι”, αποτελεί μια εύκολη απάντηση. Από τη στιγμή που συμμετέχεις στα κοινά ξέρεις πως θα δεχτείς κριτική, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν είναι αυτοσκοπός της ζωής μου αλλά υπέρτατη τιμή. Ίσως κάποιοι είναι καχύποπτοι. Σίγουρα όμως όλοι έχουν αγωνία για την επόμενη μέρα στην πόλη μας. Ο κόσμος θέλει λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα για να γίνει η καθημερινότητά του πιο εύκολη και πιο λειτουργική. Δεν πρέπει να απογοητευτούν άλλο. Οι συνδημότες μας έχουν τον πρώτο λόγο τώρα, και ορθά απολογούμαστε σ’ αυτούς για τις προθέσεις μας.

  • Ως ιατρός καρδιολόγος, πως θα παρομοιάζατε τον Δήμο Κομοτηνής;

Τον Δήμο Κομοτηνής θα τον παρομοίαζα ως έναν ασθενή ο όποιος παρουσιάζει σοβαρές αρρυθμίες και τέτοιες αρρυθμίες αντιμετωπίζονται μόνο με ένα ηλεκτροσόκ. Ήρθε λοιπόν αυτή η ώρα να κάνουμε ένα ηλεκτροσόκ συμπράττοντας όλοι μαζί με τον Αντώνη Γραβάνη για να επαναφέρουμε τον κανονικό ρυθμό στην πόλη μας και να την πάμε πιο μπροστά όπως αξίζει σε όλους.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood