Άλλη μια δημιουργική χρονιά για τη Λέσχη Παιδικού Βιβλίου του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης έφτασε στο τέλος της με τον πιο ευχάριστο τρόπο.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα μέλη της Λέσχης συμμετείχαν σε ομαδικά projects, λαμβάνοντας στο τέλος το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.
Αυτή τη χρονιά συγκεκριμένα, η μια ομάδα, δίνοντας συνέχεια στην ιστορία του αγαπημένου τους βιβλίου, δημιούργησαν τη δική τους ιστορία. Ήρωες είναι μια σαρανταποδαρούσα και τα ίδια τα παιδιά, οι οποίοι ταξιδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο με διάφορα μέσα, έχουν ως στόχο να συγκεντρώσουν πληροφορίες για την ιστορία της τρομπέτας και να την παραδώσουν στη χώρα προέλευσής της. Τα παιδιά της Λέσχης ζωγράφισαν και συγκέντρωσαν φωτογραφικό υλικό για να συνθέσουν το βιβλίο τους, το οποίο εκδόθηκε και μοιράστηκε στους δημιουργούς του.
Τα μέλη της δεύτερης ομάδας συμμετείχαν σε ένα άλλο μεγάλο project, αυτό της δημιουργίας κινουμένων σχεδίων-animation. Η ιστορία των παιδιών βασίστηκε σε ζωγραφιές τους οι οποίες αναδεικνύουν τη σημασία της φιλίας, της ομαδικότητας και του παιχνιδιού στη ζωή των παιδιών. Τα μέλη της ομάδας ηχογραφήθηκαν ώστε στη συνέχεια το οπτικοακουστικό τους υλικό να δημιουργήσει με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα αγαπημένα τους κινούμενα σχέδια.

Για άλλη μία χρονιά, τα παιδιά της Λέσχης Παιδικού Βιβλίου του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, απέδειξαν την αγάπη τους για το βιβλίο και οτι είναι οι μοναδικές ομάδες στην πόλη που δημιουργούν δικές τους ιστορίες τις οποίες τις μετατρέπουν σε βιβλία, κινούμενα σχέδια, εικονοβιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια, comics και ο,τι άλλο μπορούν να φανταστούν.
Οι μικροί παραμυθάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο, περιμένοντας και νέους φίλους για να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της φαντασίας και του βιβλίου.
Στη Λέσχη Παιδικού Βιβλίου του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, ενώ υπεύθυνη της Λέσχης από την ίδρυσή της είναι η Ερμιόνη Β. Κοκκαλιάρη, Νηπιαγωγός-Εμψυχώτρια.