“Μήνυμα εστάλη-στόχος επετεύχθη”. Η “γιορτή” που διοργάνωσαν κάτοικοι του Δήμου Ιάσμου με αφορμή την πεσμένη από τις 10 Σεπτεμβρίου 2017 γέφυρα του Κομψάτου ποταμού, πέτυχε τον στόχο της που δεν ήταν άλλος από το να αναδειχθεί το πρόβλημα και να φτάσει στα ώτα των αρμοδίων. Ωστόσο, οι διοργανωτές δεν εφησυχάζουν, και όπως σημείωσε ο Γιώργος Λεχούδης, θα παρακολουθούν το θέμα στενά και θα συνεχίσουν να είναι παρόντες με ανάλογες πρωτοβουλίες μέχρις ότου αποκατασταθεί η γέφυρα.

Τη δράση υποστήριξαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν τονίζοντας πως “ενωμένοι με τον κόσμο θα πιέσουμε δυναμικά για το αυτονόητο”, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, ο επικεφαλής της παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” Κώστας Κατσιμίγας που τόνισε οτι “η γέφυρα θα έπρεπε ήδη να έχει αποκατασταθεί”, και ο επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” Χριστόδουλος Τοψίδης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Την ίδια ώρα, μολονότι οι υπεύθυνοι έχουν δώσει το “οκ” για τη χρήση της παλιάς γέφυρας, εντούτοις κάτοικοι και επισκέπτες εκφράζουν αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο είναι ασφαλής η διέλευσή της, δεδομένου πως ορισμένα σημεία της, τουλάχιστον δια γυμνού οφθαλμού, δεν πείθουν για τη στατική και λειτουργική της επάρκεια.