Να ενημερώνονται μόνο από τον Συνεταιρισμό τους και να συμβουλεύονται μόνο τους γεωτεχνικούς του και τα στελέχη του, κάλεσε τα μέλη του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης ο πρόεδρός του Εσάτ Χουσεΐν, μέσω συνέντευξης Τύπου που έδωσε.

Ο κ. Εσάτ Χουσεΐν προέβη στη συνέντευξη προκειμένου να ξεκαθαρίσει – παρά τις περί του αντιθέτου φήμες – οτι οι καπνοπαραγωγοί πέρα τις de minimis, δεν θα λάβουν άλλες αποζημιώσεις πριν το 2020.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη και με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Δημήτρη Καρακώστα, ο κ. Εσάτ Χουσεΐν, ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Μουσταφά Μουσταφά, ο γραμματέας Χαλήλ Ιμπράμ Μουχαρέμ, και το μέλος του Δ.Σ. Αμέτ Σινάν – για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες πάντως του κ. Αραχωβίτη, ο κ. Εσάτ Χουσεΐν μίλησε με θετικά λόγια.

Ένας επιπλέον λόγος που ο κ. Εσάτ Χουσεΐν έδωσε τη συνέντευξη, είναι και για να διαμηνύσει στους καπνοπαραγωγούς, πως ασφαλέστερος τρόπος καλλιέργειας και φυτοπροστασίας, είναι να ακολουθούν τις οδηγίες των ανθρώπων του Συνεταιρισμού και όχι να πράττουν κατά πως κρίνουν από μόνοι τους.

Παρεμπιπτόντως ο κ. Εσάτ Χουσεΐν, αναφέρθηκε με απογοήτευση και στις μειούμενες τιμές των καπνών, καθώς και στον μειούμενο αριθμό καπνοκαλλιεργητών.