Χειροπέδες σε τέσσερις Βούλγαρους και δύο Αλβανούς, που διακινούσαν ως μέλη εγκληματικών οργανώσεων μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, πέρασαν οι άνδρες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, σε οργανωμένη επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από τη συμπρωτεύουσα και αστυνομικού σκύλου, και κατέσχεσαν ογδόντα μία συσκευασίες με καθαρή ηρωίνη τουρκικής προέλευσης, συνολικού βάρους 42 κιλών και 120 γραμμαρίων.

Δείτε βίντεο εντοπισμού μέρους της ηρωίνης που οι συλληφθέντες είχαν κρύψει στις πόρτες οχήματος.

Στις σχετικές δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία και του Διευθυντή Αστυνομίας Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη, και του Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Ροδόπης Γιώργου Ζιώγα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, ανέφερε:

28f6f3b5 img 20190920 121234

Την επιχείρηση των αστυνομικών παρουσίασε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αστυνόμος Β΄ Αναστάσιος Τσιπλάκης.

Ο Υποστράτηγος Μενεξίδης τόνισε ακόμη πως “οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δίνουν καθημερινό αγώνα, πραγματοποιώντας συντονισμένες επιχειρήσεις, με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τα οποία αποτελούν «μάστιγα» κυρίως για τους νέους ανθρώπους”, και υπενθύμισε τέσσερις πρόσφατες χαρακτηριστικές υποθέσεις:

    • Τη σύλληψη, στις 11/6/2019, 70χρονου ημεδαπού ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από 87 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
    • Τη σύλληψη, στις 12/6/2019, στα Γρεβενά, 32χρονου αλλοδαπού και την κατάσχεση 270 κιλών ακατέργαστης κάνναβης.
    • Τη σύλληψη, στις 8/7/2019, στον Έβρο, τεσσάρων μελών σπείρας που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά ναρκωτικών από την ενδοχώρα στην περιοχή του Έβρου με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία, και την κατάσχεση 115 κιλών ακατέργαστης κάνναβης.
    • Τη σύλληψη, στις 5/8/2019, στη Ροδόπη, δύο μελών σπείρας τα οποία μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 6 κιλά ηρωίνης.

Ο κ. Μενεξίδης συνεχάρη όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις παραπάνω επιχειρήσεις και φυσικά στην τελευταία, των 42 κιλών ηρωίνης.

Οι αστυνομικοί ερευνούν περαιτέρω την υπόθεση σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες και την Interpol.