Συνέντευξη στην εκπομπή One Direct – Weekend και στους δημοσιογράφους Νικήτα Κορωνάκη, Μαρία Κατσή και Ολίνα Τσαουσέλου, έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Ρέλλας.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
– Πολύ πριν ο Πολάκης κάνει αυτό το ποστάρισμα, έχουν μπει πάρα πολλοί και έχουν ζητήσει από τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο τα ρέστα. Και πάρα πολλοί ανάπηροι.
– Κανένας από τους ανάπηρους δεν ξεχνάει ότι ο Κ. Μητσοτάκης ως Υπουργός το ’14 έκλεισε σε μια νύχτα όλα τα γραφεία ΑμεΑ. Αυτό είναι δεδομένο. Το γνωρίζουμε. Επίσης γνωρίζουμε τις οριζόντιες περικοπές που έκανε ο κ. Γεωργιάδης.
– Ο Αλέξης ο Τσίπρας δεν βγήκε να κάνει καμιά τέτοια δήλωση ούτε για μένα ούτε για την Χρηστάκη ούτε για την Κούνεβα. Δεν αναφέρθηκε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, δεν εργαλειοποίησε, δεν μας έκανε Δούρειο Ίππο ώστε να περάσει πολύ συγκεκριμένες πολιτικές. Να φτάσουμε λοιπόν στην ταμπακιέρα!
– Η συζήτηση πρέπει να ανοίξει για τις ζωές των αναπήρων, οι οποίοι είμαστε πάνω από ένα εκατομμύριο στην Ελλάδα.
– Η δράση μου με προσδιορίζει ως ανάπηρο ακτιβιστή. Δεν είναι ένας τίτλος. Είμαι άνθρωπος από τα κάτω, από τα κινήματα.
– Τα ζητήματα αναπηρίας είναι μόνο πολιτικά ζητήματα. Δεν είναι θέμα ευαισθησίας και μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσα από όρους οικονομίας και όρους πολιτικής. Ήταν ήδη πολλά, πριν το ‘10, όταν όμως μπήκαμε στα μνημόνια, αυτά γιγαντώθηκαν. Οι περικοπές των συντάξεων, η ανισότιμη σχέση με την πρόσβασή μας στο δομημένο περιβάλλον κ.α.
– Οι Κ/κωφοί άνθρωποι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν πολιτικές συζητήσεις γιατί δεν παρέχονται ούτε διερμηνεία στη Νοηματική, ούτε υπότιτλοι για Κ/κωφούς. Παρεμποδίζονται τουλάχιστον 35.000 άνθρωποι. Είναι εύκολο να γίνει. Χρειάζεται να υπάρχει απεύθυνση σε όλους τους ανθρώπους χωρίς περιορισμούς.
– Θεωρώ ότι το ψηφοδέλτιο είναι πλουραλιστικό και έτσι είναι ως Προοδευτική Συμμαχία.
– Δεν είναι καθόλου δεδομένο, a priori, ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει τη διαφορά στον κύριο Μητσοτάκη, τη διαφορά για την οποία ερίζει. Δεν θα το αποφασίσουν οι δημοσκοπήσεις. Έχει συμβεί και στο παρελθόν να σφάλλουν οι δημοσκοπήσεις.
– Δεν υπάρχει καμία διαφορά, γιατί δεν έχουμε εκλογές. Αυτό θα το συζητήσουμε το βράδυ των εκλογών.
– Έχουμε κι εμείς τον παλμό της κοινωνίας, και επειδή προέρχομαι από τον χώρο της αναπηρίας, γνωρίζω και τον παλμό που έχουν οι ανάπηροι άνθρωποι για τα ευρωπαϊκά ζητήματα.