Ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου.

axtsioglou afksisi katotatou misthouΣυγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός δήλωσε: “Σήμερα δημιουργούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα της παρακμής και της χρεοκοπίας και να οικοδομήσουμε μια χώρα με αυτοπεποίθηση. Μια χώρα πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Η κυβέρνησή μας έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στο πεδίο της αγοράς εργασίας, και σήμερα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη ένα μεγάλο βήμα.​ Να προχωρήσουμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στην κατάργηση του υποκατώτου μισθού για τους νέους. Όσοι εργαζόμενοι παίρνουν τον υποκατώτατο μισθό των 510 ευρώ και όσοι τον κατώτατο των 586, από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνουν μισθό 650 ευρώ”.

Από την πλευρά της η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε: “Προχωράμε σε μια εμβληματική για την κυβέρνησή μας πράξη, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως είχαμε δεσμευτεί. Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται πλέον στα 650 €, από τα 586€ και τα 510€ για τους νέους έως 25 ετών που βρίσκεται σήμερα. Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύσει χωρίς ηλικιακές διακρίσεις από την 1η Φεβρουαρίου”.