Το γεγονός ότι οι τριακόσιοι βουλευτές της χώρας θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους απέναντι σε μια «ιστορική συμφωνία», όπως χαρακτήρισε τη «Συμφωνία των Πρεσπών», εφόσον αυτή τα επόμενα 24ωρα εγκριθεί από το κοινοβούλιο των Σκοπίων και έλθει προς κύρωση και στο ελληνικό, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Open Tv και την Έλλη Στάη.

«Όλοι θα πάρουν την ευθύνη τους απέναντι στην ιστορία. Όχι μόνο η κυβέρνηση. Φυσικά η κυβέρνηση έχει την πρώτη ευθύνη, αλλά στις δημοκρατίες τα κοινοβούλια αποφασίζουν. Και όλα τα κόμματα και όλοι οι βουλευτές θα πάρουν την ιστορική τους ευθύνη απέναντι σε μια ιστορική συμφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, και κάνοντας λόγο για προφανή οφέλη για τη χώρα, υπογράμμισε ότι μεταξύ άλλων με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» η γειτονική χώρα αλλάζει το Σύνταγμά της από το οποίο και απαλείφεται κάθε αλυτρωτική υπόνοια, καμιά χώρα στον κόσμο πλέον δεν θα την αναγνωρίζει ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», και δεν θα έχει το δικαίωμα να ονομάζει το αεροδρόμιό της και το πανεπιστήμιό της με τον όρο «Μακεδονία», κάτι που θα μπορεί να κάνει η Ελλάδα.

«Αν μετά από όλα αυτά εμείς πούμε όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να του διασπάσει το κόμμα ο κ. Σαμαράς ή για να μην χάσει κάποιους ακροδεξιούς ψηφοφόρους, ή επειδή ο κ. Καμμένος έχει κάποια ζητήματα με το εκλογικό του ακροατήριο, η χώρα θα υποστεί ζημιά διεθνώς», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.