Τον καθιερωμένο του Αγιασμό, υπό τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα και παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Γκαράνη, πραγματοποίησε ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής ενόψει της νέας ακαδημαϊκής και χορευτικής χρονιάς.

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με τα…απαραίτητα σουβλάκια, προσφορά του γραφείου τελετών Βαμβακά, και ζωντανή ορχήστρα με τους Γιάννη Κουμή (φωνή, καβάλι), Στέφανο Ζεράι (γκάιντα), Θάνο Καρακατσιάνη (ακορντεόν), Αλέξανδρο Τσάκο (νταούλι).

Ο σχεδιασμός δράσεων του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής που φέτος συμπληρώνει εξήντα χρόνια από την ίδρυσή του, ενόψει και της επετείου το 2020 των εκατό ετών από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, περιλαμβάνει και διοργάνωση/συνδιοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων.

Επίσης φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών κυριών και φοιτητών.

Οι εγγραφές γίνονται στο Εντευκτήριο του ΜΟΚ (Αγίου Γεωργίου 26, Κομοτηνή), από Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:00 – 21:00, και στο τηλέφωνο 6947349301 τις ίδιες ώρες και μέρες.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν αρχές Οκτωβρίου.

Δείτε βίντεο με τον Αγιασμό, τους χαιρετισμούς του Δεσπότη και του Δημάρχου, και τις δηλώσεις του Προέδρου του ΜΟΚ Στέφανου Κούκλαρη και του χοροδιδάσκαλου Βασίλη Βασιλείου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ