[VID+PICS] “Άδειες καρέκλες” και στην Κομοτηνή-Αγωνία των επαγγελματιών για την επόμενη μέρα

Εκατοντάδες άδειες καρέκλες, από τα καταστήματα εστίασης και καφέ-μπαρ της Κομοτηνής, "κατέκλυσαν" την κεντρική πλατεία της πόλης, στο πλαίσιο της συμμετοχής των τοπικών Σωματείων Ζυθεστιατόρων και Καφεποτοπωλών στην ταυτόχρονη πανελλαδικά σιωπηρή διαμαρτυρία ως μέρος της πανευρωπαϊκής δράσης ομοειδών επαγγελματιών από τους χώρους της εστίασης και του τουρισμού, με τίτλο "Empty Chairs - Άδειες Καρέκλες".
karekles8

Εκατοντάδες άδειες καρέκλες, από τα καταστήματα εστίασης και καφέ-μπαρ της Κομοτηνής, “κατέκλυσαν” την κεντρική πλατεία της πόλης, στο πλαίσιο της συμμετοχής των τοπικών Σωματείων Ζυθεστιατόρων και Καφεποτοπωλών στην ταυτόχρονη πανελλαδικά σιωπηρή διαμαρτυρία ως μέρος της πανευρωπαϊκής δράσης ομοειδών επαγγελματιών από τους χώρους της εστίασης και του τουρισμού, με τίτλο “Empty Chairs – Άδειες Καρέκλες”.

Στόχος της ενέργειας είναι να διαμηνυθεί προς τις εθνικές αρχές αλλά και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η αναγκαιότητα στήριξης των εν λόγω επιχειρηματικών τομέων, προκειμένου να επιβιώσουν τα καταστήματα και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας, μετά το ισχυρό πλήγμα που έχουν δεχτεί από την πανδημία του κορωνοϊού.
Οι καταστηματάρχες της Ροδόπης έκαναν λόγο για “αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων και λήψης μέτρων δυναμικής στήριξης του κλάδου”, ειδάλλως, όπως προέβλεψε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης, Ανέστης Βαφειάδης, “επτά στους δέκα συναδέλφους θα οδηγηθούν στο λουκέτο με συνέπεια να υποστεί καθίζηση η εθνική οικονομία και να εκτιναχθεί η ανεργία”. Άλλωστε, ο κλάδος της εστίασης στη χώρα μας απασχολεί περισσότερους από 100.000 εργαζομένους, ενώ στη Ροδόπη το προσωπικό του κλάδου αποτελεί το 80% των ιδιωτικών υπαλλήλων.
Στη δράση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ανέστης Βαφειάδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αντώνης Γραβάνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Νίκος Αγγελίδης, ο πρόεδρος του σωματείου καφεποτοπωλών Σπύρος Θυμικιώτης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης της ΝΔ Γιάννης Βεζυργιανίδης.
Δείτε τι δήλωσαν οι κ.κ. Βαφειάδης, Θυμικιώτης, Γραβάνης, Κωνσταντινίδου και Αγγελίδης.

Ο κ. Χαρίτου μεταξύ άλλων κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε “γενναία μέτρα οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών”.

“Συμπαραστεκόμαστε στους φίλους επαγγελματίες”, σημείωσε ο κ. Γκαράνης, και τόνισε οτι έχει ήδη δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να εξετάσουν τις δυνατότητες παραχώρησης επιπλέον τετραγωνικών μέτρων επαγγελματικής δραστηριοποίησης στους μαγαζάτορες, στο πλαίσιο και της σχετικής συνεννόησης που γίνεται με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο και την ΚΕΔΕ. Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, η δημοτική αρχή είναι έτοιμη στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να εισάγει προς έγκριση τη διάθεση 50% επιπλέον εμβαδού στα μαγαζιά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη σχετική Κανονιστική. Πάντως, όπου δεν θα υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης των καταστημάτων, ο κ. Γκαράνης υπογράμμισε: “Σε αυτήν την περίπτωση αιτούμαστε στον Υπουργό τη μείωση των τελών τραπεζοκαθισμάτων. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε”. Ακόμη επεσήμανε πως “ο προϋπολογισμός του Δήμου μπορεί να αντέξει το βάρος και να απορροφήσει τα κόστη στήριξης της εστίασης”.

“Μέσα σε μια δύσκολη υγειονομική κατάσταση προσπαθούμε ως κυβέρνηση να βρούμε τις λύσεις εκείνες και να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ενισχύσουμε τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες”, τόνισε ο κ. Βεζυργιαννίδης, και σημειώνοντας τη συνεργασία Κυβέρνησης-ΚΕΔΕ για παραχώρηση επιπλέον τετραγωνικών μέτρων στα καταστήματα, υπογράμμισε οτι βασική επιδίωξη των κυβερνητικών ενεργειών, είναι η συγκράτηση του τζίρου των επιχειρήσεων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας”.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood