Τάσος Βαβατσικλής, Κωνσταντίνος Γεωργακούδης, Κωνσταντίνος Κελεσίδης, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Τζανίδης, Πέτρος Χονδρός.

Αυτοί είναι οι έξι…«Robokom» του 6ου Δημοσικού Σχολείου Κομοτηνής, που υπό την καθοδήγηση του καθηγητή πληροφορικής του σχολείου τους κ. Φώτη Θεοχαρόπουλου, κατέλαβαν την πρώτη θέση στον περιφερειακό προκριματικό διαγωνισμό ΑΜ-Θ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου σχετικού Διαγωνισμού, με θέμα «Η δική μου πόλη».

ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΑΚΕΤΑ 2

Το concept της εργασίας της ομάδας, η οποία θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού στην Αθήνα, βασίστηκε στη διαπίστωση ότι η Κομοτηνή είναι φιλική και προσβάσιμη για τα ΑμεΑ πόλη, και η παρουσίαση αφορούσε έναν ανελκυστήρα για άτομα με κινητικά προβλήματα, ο οποίος κατασκευάστηκε με τουβλάκια lego και προγραμματίστηκε στη γλώσσα προγραμματισμού scratch.

Το ασανσέρ ενεργοποιείται και με ήχο, χτυπώντας ο χρήστης…παλαμάκια!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Για τα παιδιά, η συμμετοχή στον διαγωνισμό αποτέλεσε μοναδική εμπειρία.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΚΕΤΑ

Το μάθημα της ρομποτικής αναμένεται πλέον να ενταχθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα αλλά και στις απογευματινές δράσεις του 6ου δημοτικού, όπως ανέφερε ο Δ/ντής του σχολείου κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης.

Στόχοι της διοργάνωσης

Τον διαγωνισμό, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης, ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας, το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Θράκης, το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, και το ΚεΠληΝεΤ Έβρου. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas, με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE.

Η όλη διοργάνωση στοχεύει στο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους, και τις επιστημονικές τους δεξιότητες, για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα  προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού («H δική μου πόλη»).

Απώτερος, δε, σκοπός της, είναι η διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics), και η ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης στην Ελλάδα.