Η βροχή δεν αποθάρρυνε του χίλιους περίπου μουσικόφιλους που κατέκλυσαν το κεντρικό αμφιθέατρο της πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, για να παρακολουθήσουν μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη συναυλία κλασσικής μουσικής από την ορχήστρα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θράκης σε διοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ) του Δήμου Κομοτηνής.

Στη σκηνή συνέπραξαν περισσότεροι από 130 καλλιτέχνες από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, μεταξύ των οποίων και χορωδοί από Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Αλεξανδρούπολη, καθώς και χορευτές της σχολής “Plie” της Κομοτηνής, συνοδεύοντας μέρη της συναυλίας.

“Χρόνια πολλά και δημιουργικά”, ευχήθηκε σε όλους η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, Νατάσα Λιβεριάδου.

Οι συντελεστές της συναυλίας πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα δεκαπέντε περίπου πρόβες των 3-4 ωρών η κάθε μία, και ο εκπρόσωπος Τύπου του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θράκης Μενέλαος Συκάκης επισήμανε τη δυσκολία του εγχειρήματος, υπογραμμίζοντας πως “το πιο μεγάλο χειροκρότημα ανήκει στους μουσικούς”.

Προλογίζοντας τη συναυλία ο κ. Συκάκης, ευχαρίστησε την κ. Λιβεριάδου για την πρόσκληση, και δανείστηκε τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό του αείμνηστου Άλκη Στέα “γεια σας και χαρά σας”, διερμηνεύοντας τη σημασία αυτών των λέξεων για την ευτυχία του ανθρώπου, σε συνδυασμό με την αρμονία, εν προκειμένω της μουσικής και του χορού.

Άψογη παρουσιάστρια της βραδιάς, η λαμπερή δημοσιογράφος από τον “Παρατηρητή της Θράκης”, Νατάσα Βαφειάδη.

Οι καλλιτέχνες αντάμειψαν το κοινό το οποίο τους επευφήμησε με ζεστό χειροκρότημα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ