Την απόσυρση του υπό διαδικασία εισαγωγής προς ψήφιση στη Βουλή, νέου αθλητικού νομοσχεδίου, αξιώνουν φοιτητές και καθηγητές (και) της Σχολής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, η οποία τελεί και σε αναστολή λειτουργίας εις ένδειξη διαμαρτυρίας.
Σύσσωμοι οι 1.200 περίπου φοιτητές της σχολής και οι καθηγητές τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης και στη συνέχεια πορεία προς την έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ όπου και επέδωσαν Ψήφισμα.
Στις τοποθετήσεις τους τόνισαν οτι το νέο νομοσχέδιο υπονομεύει το εργασιακό μέλλον των αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ, ενώ δημιουργεί και κινδύνους για την άσκηση των αθλουμένων πολιτών. Αίτημά τους, η απόσυρση του σχεδίου νόμου και η αναβάθμιση των σπουδών τους.
- Ελισάβετ Συκιώτη, τριτοετής φοιτήτρια, πρόεδρος συλλόγου φοιτητών “Σπύρος Λούης”.
- Χρήστος Τζίντζιλης, τεταρτοετής φοιτητής, εκπρόσωπος επιτροπής αγώνα.
- Βασίλης Γούργουλης, καθηγητής, μέλος Κοσμητείας.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ