ΦΑΣΗ 7

– Οι αυριανοί μπαλαδόροι είναι εδώ.

Εκατό περίπου παιδιά, ηλικίας 5-10 ετών, από τις ακαδημίες στην Κομοτηνή του ΠΑΟΚ, του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων, του Παναθηναϊκού και του Πανθρακικού, συμμετείχαν στο 2ο τουρνουά του UEFA Grassroots Programme, που διοργάνωσε η ΕΠΣ Θράκης στις εγκαταστάσεις της στην περιοχή του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΑ.

Grassroots σημαίνει «βάση» – «ρίζα», και το UEFA Grassroots Programme, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αποσκοπεί στο να μάθουν με τον ορθό τρόπο το ποδόσφαιρο όλα τα παιδιά, και που την τελευταία πενταετία υλοποιείται και στην Ελλάδα από την ΕΠΟ και τις κατά τόπους Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Η ΕΠΣ Θράκης συμμετέχει με επιτυχία, αφού όπως επισήμανε και ο Πρόεδρός της κ. Μάνος Γαβριηλίδης, η περσινή διοργάνωση απέσπασε και Έπαινο από την UEFA.

ΜΑΝΟΣ

Τα Grassroots, δηλαδή το επίπεδο βάσης, είναι κατά την UEFA αυτό από το οποίο εκκινούν οι αθλητές που θα στελεχώσουν το κορυφαίο επίπεδο του ποδοσφαίρου. Εκτίμηση που επιβεβαιώνεται στη Ροδόπη, καθώς τα τελευταία χρόνια καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των παιδιών που εγγράφονται σε κάποια ακαδημία, ενώ ήδη παρατηρείται και ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί στηρίζει αμέριστα το πρόγραμμα, προκειμένου όπως έχει δηλώσει, «να προστατευθεί το μέλλον του ποδοσφαίρου, και τα ευρύτερα οφέλη που δημιουργεί να διαχυθούν στο σύνολο της κοινωνίας», αλλά και επειδή κατά τη γνώμη του «πρέπει να διατηρηθούν οι τοπικές, περιφερειακές και εθνικές ταυτότητες του ποδοσφαίρου». Ο δε, τεχνικός διευθυντής της UEFA Άντι Ρόξμπεργκ, έχει τονίσει πως «το ποδόσφαιρο είναι ένα θαυμάσιο μέσο για την προσωπική και αθλητική ανάπτυξη του καθενός, και στη βάση της πυραμίδας του, η δημιουργία ακαδημιών θα βοηθήσει όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού. Από το χαμηλότερο έως το υψηλότερο».

ΣΗΜΑ

Η ακαδημία με τα περισσότερα παιδιά στη Ροδόπη, είναι αυτή του ΠΑΟΚ, η οποία λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια στην Κομοτηνή (130 παιδιά), με παραρτήματα στον Ίασμο (50 παιδιά) και στον Δοκό (40 παιδιά). Όπως υπογραμμίζει ο υπεύθυνος της ακαδημίας κ. Δημήτρης Παγωνίδης, «οι γονείς αναγνωρίζουν το έργο μας και αυτό πέρα από το μας χαροποιεί μας φορτώνει και με ευθύνες, διότι η διάπλαση του παιδιού, αθλητική και κοινωνική, μέσα από το ποδόσφαιρο και τις παράλληλες δραστηριότητές μας, αποτελεί για μας καθημερινό στοίχημα».

Οι υπεύθυνοι της ακαδημίας του ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή, Γιώργος Μαρινάκης και Δημήτρης Παγωνίδης.
Οι υπεύθυνοι της ακαδημίας του ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή, Γιώργος Μαρινάκης και Δημήτρης Παγωνίδης.

Παράλληλα με το τουρνουά, τελέστηκε και ο Αγιασμός της νέας σεζόν για τη λειτουργία των ακαδημιών και των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, ενώ διεξήχθη και φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στους παλαιμάχους του Πανθρακικού και την ομάδα προπαίδων της ΠΑΕ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΑΣΗ 7

ΦΑΣΗ 2

ΦΑΣΗ 11

ΦΑΣΗ 4

ΦΑΣΗ 10

ΦΑΣΗ 5

ΦΑΣΗ 8

ΦΑΣΗ 3

ΦΑΣΗ 1

ΦΑΣΗ 6

ΦΑΣΗ 9

ΠΑΙΔΑΚΙΑ 4

ΜΑΚΗ ΓΙΟΣ

ΠΑΙΔΑΚΙΑ 3

ΠΑΙΔΑΚΙΑ 2

ΠΑΓΚΟΣ 1

ΟΜΑΔΙΚΗ

ΠΑΙΔΑΚΙΑ

ΠΑΓΚΟΣ 2

ΓΕΝΙΚΟ 2

ΓΕΝΙΚΟ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΚΕΡΚΙΔΑ 2

ΑΓΙΑΣΜΟΣ (1)

ΑΓΙΑΣΜΟΣ (3)

ΑΓΙΑΣΜΟΣ (9)

ΑΓΙΑΣΜΟΣ (7)

ΑΓΙΑΣΜΟΣ (5)

ΑΓΙΑΣΜΟΣ (8)

ΑΓΙΑΣΜΟΣ (4)

ΑΓΙΑΣΜΟΣ (2)