1.067 άτομα κάθε ηλικίας, κυρίως πάντως νέοι και παιδιά, σχημάτισαν στην Κομοτηνή ένα τεράστιο αναπηρικό αμαξίδιο, συμμετέχοντας στη δράση «Γίνε και Εσύ Αμαξίδιο» της πρωτοβουλίας «Wheeling 2 Help», και συμπράττοντας με τον τρόπο αυτό στην προμήθεια πέντε αμαξιδίων, για τον σύλλογο ατόμων με κινητικά προβλήματα «ΠΕΡΠΑΤΩ», τον σύλλογο μέριμνας ατόμων με νοητική υστέρηση «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ», και το Ίδρυμα Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής.

Μέλη ενενήντα σωματείων και φορέων, καθώς και απλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες, έδωσαν ραντεβού στο Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο, και υπό τον άριστο συντονισμό των εθελοντών της Οργάνωσης Πολιτών «ΠΛΑΤΕΙΑ», ανέδειξαν με συγκινητικό ζήλο τις υψηλότερες πανανθρώπινες αξίες, αυτές του αλτρουϊσμού και του εθελοντισμού.

Το εγχείρημα μάλιστα, δεδομένου οτι για πρώτη φορά τόσοι πολλοί άνθρωποι με τα σώματά τους “ζωγράφισαν” ένα αναπηρικό αμαξίδιο αποκηρύσσοντας εμφατικά κάθε κατάλοιπο κοινωνικής προκατάληψης για την αναπηρία, αναμένεται να διεκδικήσει και μια θέση στη λίστα των ρεκόρ Γκίνες.

Στο πλαίσιο της ενέργειας, έγινε θερμή και τιμητική υποδοχή των εθελοντών ποδηλατών Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη και Θεοδώρας Μπίτση, που έχοντας ξεκινήσει  από την Κωνσταντινούπολη, θα διανύσουν 1.700 χιλιόμετρα και θα τερματίσουν στο Ηράκλειο Κρήτης περνώντας από 32 πόλεις της Ελλάδας, με στόχο τη συγκέντρωση οικονομικών προσφορών για την απόκτηση εκατό αναπηρικών αμαξιδίων για τις ανάγκες συλλόγων σε όλη τη χώρα!

Τη δράση «Γίνε και Εσύ Αμαξίδιο», που πραγματώθηκε υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ) του Δήμου Κομοτηνής, με την οργανωτική ευθύνη της «ΠΛΑΤΕΙΑΣ» και του «ΠΕΡΠΑΤΩ», υποστήριξαν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct Κομοτηνής και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Την αεροφωτογράφηση πραγματοποίησε εθελοντικά με drone ο κ. Νίκος Οικονομίδης (Dj-Lagos Gamos Vaftisi), ενώ την ευθύνη της υγειονομικής κάλυψης της εκδήλωσης, ανέλαβε το παράρτημα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με δεκαμελή ομάδα εθελοντών διασωστών.

Με την ολοκλήρωση της δράσης, ντελίριο ενθουσιασμού κατέλαβε τους συμμετέχοντες, και ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Θεοδώρα Μπίτση, έκπληκτοι για τη μαζική συμμετοχή του κόσμου, εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους.

Περήφανη για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των συνδημοτών της, δήλωσε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, απονέμοντας στον Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη και στη Θεοδώρα Μπίτση, το έμβλημα του Δήμου, τον “Θράκα Ιππέα”.

Ο Πρόεδρος του “ΠΕΡΠΑΤΩ” κ. Σάκης Νταντανίδης εξήγησε το γιατί τα άτομα με αναπηρία είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Τη σημασία της προσφοράς των αμαξιδίων στον σύλλογο “ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ”, υπογράμμισε η Πρόεδρός του κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ολοκληρώθηκε με επίδειξη δραστηριοτήτων και γνωριμία με τα παραολυμπιακά αθλήματα, από συμμετέχοντες συλλόγους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: Ο Σύλλογος «Περπατώ», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Κομοτηνής, ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμΕα Νοητικής Υστέρησης ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», το Κοινωνικό Φαρμακείο Κομοτηνής, ο σύλλογος Διαβητικών «Γλυκός Κόσμος», το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – φίλων ν.Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», ο Σύλλογος Ατόμων με προβλήματα όρασης ν.Ροδόπης «Ενόραση», το σωματείο εθελοντών αιμοδοτών Ροδόπης, ο ποδηλατικός Σύλλογος Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας» και οι “On Bikes” Ποδηλάτες Κομοτηνής, το Σωματείο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ροδόπης, ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, ο αθλητικός Σύλλογος «Ολυμπιάδα», ο ΓΑΣ Κομοτηνής, ο Σύλλογος Alma Libre, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής – Παιδικά Χωριά SOS, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κομοτηνής,  ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Κομοτηνής ΔΙΑΣ –Budo Academy, η Χ.Ε.Ν., το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, ο Σύλλογος Εβριτών, η Τοπική Ομάδα Πελίτι, ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων Alzheimer, η ομάδα Τ.Ο.Ρ.Α, το εθελοντικό κοινωνικό ιατρείο, οι Lions Κομοτηνής, η Πολιτιστική Κίνηση ν.Ροδόπης, ο Σύλλογος Γρατίνος, ο Σύλλογος Ηπειρωτών ν.Ροδόπης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρσακ. Θρυλορίου, ο αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Κομοτηνής, το Κοινωνικό Ιατρείο, ο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, το θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων, οι Φιλοτέχνες, ο Σύλλογος Στήριξης Καρδιοπαθών & Πρόληψης Καρδιοπαθειών ν.Ροδόπης, ο Σύλλογος «Γυναίκα και Δημιουργία», το Θρακικό Ωδείο, το γυναικείο τμήμα των AHEPANS Κομοτηνής «Ορφέας», οι Θυγατέρες της Πηνελόπης, η Σχολή Χορού “Let’s Dance”, το Fair Play, o Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, το μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο Σπάρτακος Ροδόπης, η Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής, ο Ροταριανός Όμιλος, οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές – JEF Komotini, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα», ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης, ο Μορωτικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων, η Λέσχη Κομοτηναίων, το Sultan Tepe, το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, το Ωδείο «Συκάκη», ο Σύλλογος Φίλων Καραθεοδωρή, η Trelacademy, ο Ιατρικός Σύλλογος ν.Ροδόπης, ο Α.Σ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Κομοτηνής, τα ΤΕΦΑΑ, η φοιτητική παράταξη ΑΝΟΚ, ο Πανθρακικός, το θεατρικό εργαστήρι «Επί σκηνής», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κοσμίου, ο θρησκευτικός Σύλλογος «Άγιος Αθανάσιος» Κοσμίου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ