Περισσότερο κόσμο από κάθε προηγούμενη φορά, συγκέντρωσε φέτος το “4ο Περπάτημα Κατά του Καρκίνου του Μαστού” που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ροδόπης “Δύναμη Ψυχής”, μια εκδήλωση που όπως φαίνεται έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία των πολλών που πραγματοποιεί ο σύλλογος κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Εκατοντάδες Κομοτηναίες και Κομοτηναίοι, φορώντας τα μπλουζάκια της καμπάνιας, και με μπροστάρηδες μαθητές του ωδείου Κόψα να δίνουν το τέμπο με τα κρουστά τους, περπάτησαν από την κεντρική πλατεία της πόλης στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, και κατέληξαν στην Αντιπεριφέρεια Ροδόπης το κτίριο της οποίας φωταγωγήθηκε με το έμβλημα της καμπάνιας. Εκεί τα πολυάριθμα ροζ μπαλόνια αφέθηκαν στον ουρανό, και ακολούθησε “pink party” στο καφέ-μπαρ Avant Garde. Το αισθητικό σκέλος της δράσης επιμελήθηκε το ανθοπωλείο «Ανθολόγιο», ενώ ο μπουφές που παρατέθηκε ήταν προσφορά τοπικών αρτοποιών και ζαχαροπλαστών.

Η εκκίνηση της δράσης δόθηκε από την κεντρική πλατεία με το κόψιμο της κορδέλας. Ακολουθήθηκε η διαδρομή του ιστορικού κέντρου, και η κατάληξη στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης ήταν εντυπωσιακή με εκατοντάδες ροζ μπαλόνια να ανεβαίνουν στον ουρανό.

Συγκινημένη η πρόεδρος του συλλόγου “Δύναμη Ψυχής”, Ροδούλα Κοκκινάκη, ευχαρίστησε τον κόσμο για την αθρόα συμμετοχή, τους εθελοντές και τους χορηγούς της εκδήλωσης, και επανέλαβε το μήνυμα της πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

“Τα μέλη του συλλόγου “Δύναμη Ψυχής” μας διδάσκουν τη ζωή, μας διδάσκουν τι θα πει δύναμη ψυχής”, τόνισε η εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής, πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, Νατάσα Λιβεριάδου, υπογραμμίζοντας πως η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να είναι αρωγός του συλλόγου.

Την αξία της αλληλοϋποστήριξης, υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.

“Στηρίζουμε την πρόληψη. Το μήνυμα είναι οτι μπορούμε να νικήσουμε την αρρώστια με την έγκαιρη διάγνωση”, σημείωσε η αντιδήμαρχος διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής Κατερίνα Ιωαννίδου.

“Δεν θα μπορούσαμε ως φαρμακοποιοί να λείπουμε από αυτή δράση”, ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης Αλέξανδρος Τσαπέκος, καθώς όπως είπε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του βιώνουν από πρώτο χέρι τη μάχη των καρκινοπαθών με τη νόσο. Συνεχάρη, δε, τον σύλλογο για τη σημαντική δραστηριοποίησή του.

“Πρόληψη σημαίνει έγκαιρη διάγνωση, η οποία με τη σειρά της σημαίνει έγκαιρη θεραπεία, και μετά όλα πηγαίνουν καλά”, τόνισε ο μαστολόγος-στρατιωτικός ιατρός Βλάσιος Τσαντήλας.

Το δικό της “παρών” έδωσε και η εθελοντική οργάνωση “Θυγατέρες της Πηνελόπης” Κομοτηνής, η πρόεδρος της οποίας Ελευθερία Μιχέλη-Μπότσαρη, τόνισε πως “η πρόληψη σώζει ζωές”.”

“Η ζωή είναι μια δυναμική διαδικασία. Καλωσορίζει όποιον ανταποκρίνεται στο κάλεσμά της να γίνει δραστήριο μέλος της. Εξάλλου το να πολεμάς τις δυσκολίες και να τις κατανικάς, είναι η ανώτερη μορφή της ανθρώπινης ευτυχίας”, ήταν το μήνυμα του πολιτιστικού συλλόγου “Ευαγγελισμός”.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο γυναικείος Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής “Ροδόπη”, δια της προέδρου του, Σουζάνας Χόης-Καταροπούλου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ