Με τα «χελιδονίσματα», παρά τον βροχερό καιρό, σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής και τη συμμετοχή δημοτικών, νηπιαγωγείων και του συλλόγου «Περπατώ», υποδέχθηκαν την Άνοιξη, όπως κάνουν κάθε χρόνο,  οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα της Άνοιξης, ενώ μετέφεραν και το κοινωνικό μήνυμα «όχι βία στα σχολεία», τιμώντας και τη μνήμη του τραγικού θύματος bullying, σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η μαθητική μουσική πορεία, υπό τον καθηγητή μουσικής κ. Χρήστο Χατζόπουλο, αφού επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη και τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιώργο Παυλίδη, κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου οι μαθητές έγραψαν και ζωγράφισαν τα μηνύματά τους σε σταντ, ενώ πραγματοποιήθηκε και συναυλία.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τα παιδιά για την όμορφη εκδήλωση, και ευχόμενος το μήνυμα του χελιδονιού που φέρνει την άνοιξη να είναι μήνυμα για καλύτερες μέρες «για την Περιφέρεια και την Πατρίδα μας», δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που διαφυλάσσουν  τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου, ενώ συμπαρατάχθηκε στην ευαισθητοποίησή τους στο θέμα του ενδοσχολικού εκφοβισμού.