Αν και θα περίμενε κανείς μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της χθεσινής πανελλαδικής απεργίας, εντούτοις μόνο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν μόλις περί τα σαράντα άτομα, κι αυτά συνδικαλιστές…

Μάλιστα, σε αντίθεση με προηγούμενες φορές, χθες, μόνον τρεις ήταν οι ομιλητές που έβαλλαν κατά των κυβερνητικών δυσβάσταχτων μέτρων.

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα ακόμη σκληρό μνημόνιο που αποτελεί τη χαριστική βολή στην οικονομία και την κοινωνία, με νομοθετήματα που καταργούν τις εργασιακές παροχές και την κοινωνική ασφάλεια», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κομοτηνής κ. Παντελής Μαγαλιός.

«Λυπηρό», χαρακτήρισε το γεγονός της απουσίας απεργών από τη συγκέντρωση, ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Σάββας Κοσκερίδης, επισημαίνοντας πως τίποτα δεν είναι κατορθωτό με την αδράνεια. Πάντως, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες του συνδικαλισμού, με την εμπιστοσύνη προς αυτόν εκ μέρους του κόσμου να έχει απωλεσθεί, υπογράμμισε την αναγκαιότητα ο συνδικαλισμός να αποκτήσει μια νέα πνοή, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες, με ενότητα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου όπως τόνισε «με μαζικότητα να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της ακραίας λιτότητας και της υπερφορολόγησης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Ηφαίστου, κ. Μουμίν Τζαχίντ, μίλησε για την ανεργία που πλήττει τον οικισμό, δεν έκρυψε την οργή του που οι κάτοικοι του Ηφαίστου παρότι δεν διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας για τα σπίτια τους, εντούτοις καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, κατέθεσε τον θυμό του για το γεγονός ότι οι σχετικές επιστολές που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της Βουλής και στα Κόμματα, παραμένουν αναπάντητες, και ζήτησε από τους τοπικούς φορείς «να μας βλέπουν με τα μάτια της ψυχής».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ