ΝΕΟΙ ΑΡΧΟΝΤΑΙ (1)

Τριακόσιοι νέοι Αστυφύλακες, εισαχθέντες του 2012, της 18ης  εκπαιδευτικής σειράς, έλαβαν σήμερα τα πτυχία τους από τη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής (ανάλογη τελετή έλαβε χώρα και στη Σχολή του Διδυμοτείχου για διακόσιους τέσσερις αποφοίτους), και πρόκειται να κατανεμηθούν σε Υπηρεσίες της πρωτεύουσας.

Η τελετή απονομής των πτυχίων – Ονομασίας των νέων Αστυφυλάκων, πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά στον χώρο έμπροσθεν του Διοικητηρίου της Σχολής και όχι στον αύλειο χώρο της Σχολής, αφού όπως σημείωσε και ο Διοικητής των Αστυνομικών Σχολών, Αστυνομικός Δ/ντής Χρήστος Σταμπουλής, μετά την Απόφαση περί κατάργησης του Προαναχωρησιακού Κέντρου Παράνομων Μεταναστών, οι εγκαταστάσεις στο εξής θα χρησιμοποιούνται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ο Διοικητής των Σχολών Αστυνομίας, Αστυνομικός Δ/ντής, Χρήστος Σταμπουλής.
Ο Διοικητής των Σχολών Αστυνομίας, Αστυνομικός Δ/ντής, Χρήστος Σταμπουλής.

Η τελετή ξεκίνησε με την υποδοχή του Ιερού Ευαγγελίου, την άφιξη της Ελληνικής Σημαίας, και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου που έψαλλαν σύσσωμοι οι νέοι Αστυφύλακες.

ΑΓΗΜΑΤΑ (4)

Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμων, ο οποίος και με την επίκληση του Προστάτη της Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου, ανέπεμψε δέηση υπέρ των νέων Αστυφυλάκων για «πνεύμα σοφίας και συνέσεως».

ΔΕΣΠΟΤΗΣ

Ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων, Αστυνόμος Α΄ Πέτρος Δεμερτζίδης, στην Ημερήσια Διαταγή του, επισήμανε ότι «η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να εγγυάται την ασφάλεια όλων των πολιτών», και υπογραμμίζοντας ότι «η καλή φήμη κατακτάται αργά και με υπομονή, ενώ η κακή με ένα μόνο υπηρεσιακό ολίσθημα ή ηθικό ατόπημα», συμβούλευσε τους νέους συναδέλφους του να είναι «ευγενικοί, ειλικρινείς, αντικειμενικοί, αμερόληπτοι, και συνειδητοί πολέμιοι της διαφθοράς, της ανηθικότητας, του ρατσισμού και της αυθαιρεσίας, με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών», και τους κάλεσε να αναφωνήσουν «Ζήτω το Έθνος – Ζήτω η Ελληνική Αστυνομία».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση της Γαλανόλευκης, συνοδεία τιμητικού αγήματος.

Τα πτυχία επέδωσαν στους νέους Αστυφύλακες, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης (ο οποίος πάντως το βράδυ της 4ης Αυγούστου του 2012 ήταν ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής των αντιδράσεων των τοπικών φορέων για τη μετατροπή της Σχολής σε Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο Δήμαρχος  Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Βασίλειος Κοντογιάννης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος Σωτήριος Τερζούδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης Ταξίαρχος Γεώργιος Γκοδοσίδης,  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Καλαϊτζής, η Υπηρεσιακή Ιατρός του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής Αστυνομικός Διευθυντής (ΥΓ) Σοφία Τσουλιάγκα, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, και ο Διοικητής των Σχολών Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Σταμπουλής.

Στην τελετή, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των νέων Αστυφυλάκων, παρέστησαν επίσης: εκπρόσωπος του Βουλευτή Ροδόπης κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής και Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Σωτήριος Κουντουράς, ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Ματσαρόκος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παπάζογλου,  ο Διοικητής της 4251 Π.Μ. Γεώργιος Γκοβέσης,  εκπρόσωπος του Διοικητή της 2ης ΜΣΕΠ, Επισμηναγός Γεώργιος Δουλγέρης, Ανώτεροι Αξιωματικοί Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γεώργιος Κυμπαρίδης,  καθηγητές – διδάσκοντες του Τμήματος, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

ΝΕΟΙ (1)

ΝΕΟΙ (2)

ΝΕΟΙ ΑΡΧΟΝΤΑΙ (2)

ΝΕΟΙ ΑΡΧΟΝΤΑΙ (3)

ΝΕΟΙ ΑΡΧΟΝΤΑΙ (1)

ΝΕΟΙ ΑΡΧΟΝΤΑΙ (4)

 

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ (2)

 

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ (5)

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ (1)

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ (3)

ΠΤΥΧΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ (3)

ΠΤΥΧΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ (6)

ΠΤΥΧΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ (7)

ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ (3)

ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ (2)

ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ (1)

ΠΤΥΧΙΑ ΠΕΤΡΙΔΗΣ (2)

ΠΤΥΧΙΑ ΠΕΤΡΙΔΗΣ (3)

ΠΤΥΧΙΑ ΠΕΤΡΙΔΗΣ (4)

ΠΤΥΧΙΑ ΠΕΤΡΙΔΗΣ (5)

ΠΤΥΧΙΑ ΠΕΤΡΙΔΗΣ (6)

ΠΤΥΧΙΑ ΠΕΤΡΙΔΗΣ (8)

ΠΤΥΧΙΑ ΠΕΤΡΙΔΗΣ (9)

ΠΤΥΧΙΑ ΠΕΤΡΙΔΗΣ (10)

ΠΤΥΧΙΑ ΧΑΤΖΗ (1)

ΠΤΥΧΙΑ ΧΑΤΖΗ (2)

ΠΤΥΧΙΑ ΧΑΤΖΗ (3)

ΚΟΣΜΟΣ (1)

ΚΟΣΜΟΣ (2)

ΚΟΣΜΟΣ (3)

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΑΓΗΜΑΤΑ (1)

ΑΓΗΜΑΤΑ (2)

ΑΓΗΜΑΤΑ (3)

ΑΓΗΜΑΤΑ (5)

ΕΠΙΣΗΜΟΙ (1)

ΕΠΙΣΗΜΟΙ (3)

Τιμώμενο πρόσωπο της τελετής, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Σχολής, ήταν ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος Εμμανουήλ  Κατριαδάκης (πρώτος από αριστερά), ο οποίος  στις 4/8/2012, ήταν ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής των αντιδράσεων των τοπικών φορέων για τη μετατροπή των εγκαταστάσεων σε κέντρο φύλαξης παράνομων μεταναστών...
Τιμώμενο πρόσωπο της τελετής, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Σχολής, ήταν ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης (πρώτος από αριστερά), ο οποίος στις 4/8/2012, ήταν ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής των αντιδράσεων των τοπικών φορέων για τη μετατροπή των εγκαταστάσεων σε κέντρο φύλαξης παράνομων μεταναστών…

ΕΠΙΣΗΜΟΙ (4)

ΕΠΙΣΗΜΟΙ (5)

ΓΕΝΙΚΟ