Μια πολύτιμη εκδήλωση-πυξίδα επαγγελματικής σταδιοδρομίας. 

Τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μοναδική παρουσίαση των προοπτικών επαγγελματικής σταδιοδρομίας, από τον κορυφαίο  στην Ελλάδα σήμερα Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Σπύρο Μιχαλούλη, ιδρυτή της εταιρείας Orientum, είχαν μαθητές και γονείς που συμμετείχαν στη σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης “Ορόσημο 2001”.

Επένδυση ύψους 40.000 € οι σπουδές

Την ύψιστη σημασία που αποκτά η διερεύνηση των επαγγελματικών δυνατοτήτων, ειδικά στη σημερινή εποχή, δεδομένου μεταξύ άλλων οτι για τις σπουδές απαιτείται ένα κεφάλαιο ύψους περίπου 40.000 ευρώ, επισήμανε ο κ. Μιχαλούλης.

Φροντιστήριο “Ορόσημο 2001”: Ένας στους τρεις μαθητές αριστεύει, και οι υπόλοιποι δύο δεν απέχουν πολύ από το να αριστεύσουν

Για “μέρα στοχοθεσίας και σταδιοδρομίας” μίλησε ο διευθυντής του φροντιστηρίου “Ορόσημο 2001” κ. Αθανάσιος Λιπορδέζης, ενώ εμφατικά υπογράμμισε την αξία της αριστείας, αναφερόμενος στο έτερο σκέλος της εκδήλωσης, κατά το οποίο απονεμήθηκαν έξι υποτροφίες των 500 ευρώ σε μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου με βαθμολογία 19 και άνω, πέντε υποτροφίες των 200 ευρώ σε μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου με βαθμολογία 19 και άνω, καθώς και Έπαινοι Αριστείας στους μαθητές και στις μαθήτριες των υπόλοιπων τάξεων με βαθμολογία από 18,5 και άνω. Τη φετινή χρονιά μάλιστα, οι εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με βαθμό άνω του 19, θα λάβουν υποτροφία 1.000 ευρώ. Εξάλλου, το φροντιστήριο “Ορόσημο 2001” είναι το μοναδικό που έχει δωρίσει δύο αυτοκίνητα σε μαθητές του που έγραψαν στις πανελλήνιες πέντε 20άρια!

Αγάπη για τα παιδιά & Αξιοποίηση της Τεχνολογίας

Στον χαιρετισμό του ο κ. Λιπορδέζης αναφέρθηκε στα δύο “όπλα” με τα οποία το φροντιστήριο “Ορόσημο 2001” από το 1980 δίνει συνεπέστατα και αποτελεσματικότατα τον δικό του αγώνα στον χώρο της εκπαίδευσης: την αγάπη για τα παιδιά, τη μόρφωσή τους και την παιδεία τους, και την καινοτομία και πρωτοπορία με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.

“Ακούτε τους καθηγητές σας!”

Κατά την παρουσίασή του ο κ. Μιχαλούλης υπογράμμισε στα παιδιά μεταξύ άλλων το πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία που πρέπει να έχουν με τους καθηγητές τους. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, πρόβαλλε βίντεο ενός από τους σπουδαιότερους καλαθοσφαιριστές της Ευρώπης, του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος “σε κάθε επίθεση κοίταζε προς τον προπονητή του για να λάβει οδηγίες· σε κάθε επίθεση!”.

Η κρίσιμη σημασία του 5ου μαθήματος των πανελλαδικών & και αξία της επιμονής

Ακόμη, ο κ. Μιχαλούλης προέτρεψε τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου να επιλέξουν τον Φεβρουάριο 5ο μάθημα, καθώς όπως εμφατικά τόνισε αφενός το 5ο μάθημα δεν επηρεάζει τη βαθμολογία του βασικού πεδίου, αφετέρου ανοίγει ακόμα ένα πεδίο. “Ποιος λοιπόν ο λόγος να μην πάρετε 5ο μάθημα;”, διερωτήθηκε, και απάντησε κατηγορηματικά: “Κανένας!”. Επίσης, εντόπισε εύστοχα και την ειδοποιό διαφορά μεταξύ όσων πετυχαίνουν και όσων δεν τα καταφέρνουν στις πανελλαδικές: οι πρώτοι, δεν παρατάνε την προσπάθεια.

Τη σημασία της επιμονής, δε, την υπερτόνισε προβάλλοντας ένα συγκλονιστικό βίντεο.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ