Χιλιάδες κόσμου και χειμαρρώδες καρναβαλικό κέφι! Την εκδήλωση κάλυψαν εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ τα μπάνερ φιλοτέχνησαν μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης “Αθηνίων”.  

Χιλιάδες Κομοτηναίων και όχι μόνο, πέρασαν από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής χθες, Τσικνοπέμπτη 16/2/2017, ανοίγοντας την αυλαία των Καρναβαλικών εκδηλώσεων της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού.

(VIDEOS+PHOTOS) Το πρωτότυπο Καρναβάλι Κομοτηνής ξεκίνησε με ανεπανάληπτο ξεφάντωμα Τσικνοπέμπτης!Περισσότερα από 6.000 σουβλάκια, άφθονο κρασί και αστείρευτο κέφι, συνέθεσαν το βασικό μοτίβο της βραδιάς, που διανθίστηκε από ζωντανή παραδοσιακή μουσική αλλά και ρυθμούς latin, macarena, tango, disco.

Από το μεσημέρι τα μαγκάλια πήραν κυριολεκτικά φωτιά στο μεγάλο πανηγύρι «τσικνίσματος» που γέμισε με μυρωδιές και ήχους διασκέδασης όλη την όλη, με τη συμμετοχή δεκάδων καταστημάτων, συλλόγων και ιδιωτών.

Κατάληξη και επίκεντρο του ξεφαντώματος μικρών και μεγάλων, μασκαρεμένων και μη, υπήρξε το κεντρικότερο σημείο της πόλης, η Πλατεία Ειρήνης, όπου μέλη πολιτιστικών συλλόγων έδωσαν το έναυσμα και οι χοροί σε όλη την έκταση της πλατείας κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ.

(VIDEOS+PHOTOS) Το πρωτότυπο Καρναβάλι Κομοτηνής ξεκίνησε με ανεπανάληπτο ξεφάντωμα Τσικνοπέμπτης!«Καλή Αποκριά με υγεία σε όλες και όλους. Η Κομοτηνή παρουσιάζει το δικό της πρωτότυπο Καρναβάλι με τετραήμερο εκδηλώσεων αρχής γενομένης από απόψε», ανέφερε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, και ευχαριστώντας για τη σύμπραξη τους συμμετέχοντες συλλόγους, συμπλήρωσε: «Στους καιρούς της οικονομικής κρίσης και της γκρίζας καθημερινότητας, οι εκδηλώσεις μας στοχεύουν στο να ξεφύγουμε από τις έννοιες μας, να ξεδώσουμε, να ενισχύσουμε την ψυχολογία μας, να βάλουμε χρώμα στη ζωή μας». Καταλήγοντας, σημείωσε: «Αποδεικνύουμε ότι στην Κομοτηνή υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες του πολιτισμού, της τέχνης, της παράδοσης, που σε πνεύμα συλλογικότητας και ενότητας, μπορούν να προσδώσουν στον τόπο μας χαρακτήρα και δυναμική».

ΑΠΟΨΕ ΤΟ “KOM ON PARTY”!

Σήμερα Παρασκευή 17 του μήνα, στις 9 μ.μ., επίσης στην κεντρική πλατεία της πόλης, ακολουθεί το 2ο Kom On Party! Οι εμπνευστές της εκδήλωσης, δηλαδή οι σύλλογοι Εβριτών Ροδόπης και Trel@cademy, οργανώνουν παραδοσιακή Θρακιώτικη αποκριά μαζί με την Εβρίτικη Ζυγιά, τους «Σεϊμένηδες και Πιτεράδες» του Νέου Σιδηροχωρίου, αλλά … “κι τουν Καρβάβαλου πού ’χ’ για ούλνους κάτ’ να πει γύρου απ’ τη φουτιά”!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2017 ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ