1

Ανοιχτή εκδήλωση – ημερίδα, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμβολή της κτηνοτροφίας και του πρωτογενούς τομέα γενικότερα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, συνδιοργάνωσαν το αγροτικό τμήμα του κόμματος και η παράταξη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΑΜ-Θ.

Τη βεβαιότητα ότι προσεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και την ευθύνη ανάταξης του πρωτογενούς τομέα, εξέφρασε το μέλος της νομαρχιακής οργάνωσης Ροδόπης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Δημήτρης Χαρίτου, σχολιάζοντας δηκτικά και την αυριανή ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ, που διοργανώνουν από κοινού οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ροδόπης και Ξάνθης κύριοι Ε. Στυλιανίδης και Κοντός.

Η στήριξη των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων στη διεθνή αγορά, και η διατροφική επάρκεια της χώρας, είναι δύο βασικοί στόχοι του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρουσιάστηκαν από τον υπεύθυνο του αγροτικού τομέα, κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

Τα πολλά προβλήματα του κτηνοτροφικού χώρου, αλλά και τα αιτήματά του από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσαν δια του προέδρου τους οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης, κ. Μαργαρίτη Θεολόγου, ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε το κόμμα του κ. Τσίπρα να δείξει ανυπακοή στην Τρόικα.

Σοβαρό διατροφικό πρόβλημα, προέβλεψε ότι θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα αν δεν λύσει τα σημαντικά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Κώστας Μορφίδης, κάνοντας και ειδική αναφορά στην αναγκαιότητα δράσεων όπως το «καλάθι τοπικών προϊόντων».

Ζητήματα αντιμετώπισης των ζωονόσων, αλλά και διαχείρισης των ζωικού κεφαλαίου της περιοχής, έθιξε ο προσκεκλημένος, Δ/ντής της δ/νσης κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Αχιλλέας Σαχπατζίδης.

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16