Έντεκα γενναίοι βουτηχτές αψηφώντας το ψύχος “έπεσαν” στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας, και άλλοι τόσοι στο λιμάνι Φαναρίου Κομοτηνής, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό κατά τον καθαγιασμό των υδάτων από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Παρόντες, οι Δήμαρχοι Κομοτηνής και Μαρώνειας-Σαπών κύριοι Γιώργος Πετρίδης και Γιάννης Σταυρίδης αντιστοίχως, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών στρατιωτικών, αστυνομικών και λιμενικών αρχών, και πλήθους κόσμου.

Στον Άγιο Χαράλαμπο το ιερό σύμβολο της Ορθοδοξίας έπιασε πρώτος ο πυροσβέστης Γιώργος Μωραΐτης, ενώ στο Φανάρι, ο φοιτητής γεωπονικής Γιάννης Πετράς, οι οποίοι και έλαβαν ως συμβολικά ενθύμια δώρα από έναν σταυρό.

«Το μήνυμα και το νόημα της σημερινής μεγάλης εορτής, ας επιδράσει σε όλους μας προκειμένου με περισυλλογή και ψυχραιμία να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα και τις προκλήσεις της καθημερινότητάς μας. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους, σε εορτάζουσες και εορτάζοντες», ευχήθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης.

«Καλή φώτιση, υγεία και πρόοδο σε όλους τους συνδημότες μας. Ας είναι το μήνυμα της σημερινής μέρας οδηγός όλων μας στη δύσκολη καθημερινότητά μας», ευχήθηκε ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης.

Τα βίντεο από την τελετή στον Άγιο Χαράλαμπο Μαρώνειας, είναι του κ. Πέτρου Δουδουλακάκη και του κ. Αντώνη Σμαραγδά.

πηγές: xronos.gr, paratiritis-news.gr, Πέτρος Δουδουλακάκης.