10 (1)

Την έμπρακτη στήριξη του αιτήματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την ένταξη των Φιλίππων Καβάλας στη μόνιμη λίστα των προστατευόμενων μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, υποσχέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επισκεπτόμενος τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη. Ο κ. Βαρθολομαίος, δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει αποστέλλοντας στον οργανισμό σχετική επιστολή.

Τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας υποδέχθηκε στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ο κ. Παυλίδης, και στη σύντομη συνομιλία που είχαν προ της επίσημης τελετής, εθίγη το ζητούμενο της στήριξης της ακριτικής περιοχής από την κεντρική διοίκηση, και επισημάνθηκε το πρόβλημα της μετανάστευσης των νέων.

«Είναι υψίστη η τιμή να έχουμε κοντά μας την Κεφαλή της ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας», σημείωσε στην προσφώνησή του ο Περιφερειάρχης, και δωρίζοντας στον κ. Βαρθολομαίο ένα αργυρό υδροδοχείο, τον χαρακτήρισε “άγγελο της ειρήνης, κήρυκα της συνύπαρξης και των συμφιλιώσεων των λαών, και πρωτοστάτη του σεβασμού του περιβάλλοντος”.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται στην «πολυύμνητο και εύανδρον Θράκη», καθώς και τις ευχές του στον Περιφερειάρχη και στους συνεργάτες του, για ευδόκιμη θητεία προς όφελος των «ευγενών και ευσεβών κατοίκων του τόπου», και στην κατεύθυνση «του σεβασμού και της προστασίας της ιδιοπροσωπίας και του περιβάλλοντος».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

1 (1)

2 (1)

3 (1)

4 (1)

5 (1)

6 (1)

7 (1)

8 (1)

9 (1)

 

11 (1)

 

13 (1)

14 (1)

15 (1)

16 (1)

 

18 (1)

19 (1)

20 (1)

21 (1)

22 (1)