Για μια ακόμη χρονιά ο Ηπειρώτικος παλμός χτύπησε δυνατά στην Κομοτηνή, με την ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης «Ο Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων», ανήμερα της εορτής μνήμης του Αγίου, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Βασιλόπιτας.

Τα κομμμάτια της Βασιλόπιτας ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, με τη «βοήθεια» μικρών χορευτών του συλλόγου, και συγχαίροντας τα μέλη του συλλόγου για το έργο τους.

21

Ακολούθησε απολαυστικό χορευτικό πρόγραμμα υπό τους κλασικούς ήχους του κλαρίνου.

40

«Ήπειρος και Θράκη συνδέονται διαχρονικά έχοντας ως κοινό ιστορικό γνώρισμα τον εδαφικό ακρωτηριασμό», σημείωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Τζαμπάζης, συμπληρώνοντας με νόημα πως «πιστεύουμε ότι μια μέρα το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα…». Συνάμα, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του συλλόγου.

48

Για τη βόρεια Ήπειρο μίλησε στον χαιρετισμό του ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με τη ΝΔ, ενθυμούμενος φορτισμένες συναισθηματικά στιγμές που βίωσε ως υφυπουργός εξωτερικών.

«Ήπειρος και Θράκη διεκδικούν την καταγωγή του Αλέξη Τσίπρα, όμως απ’ότι φαίνεται στις 25 του μήνα θα τον κερδίσει όλη η Ελλάδα», ανέφερε από τη μεριά του ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

«Να μην ξεχνάμε τη βόρειο Ήπειρο γιατί η βόρειος Ήπειρος είναι Ελλάδα, και του χρόνου να αναβιώσουμε και το χορευτικό δρώμενο του Γανωτζή», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης της Χρυσής Αυγής κ. Νικόλαος Τσουμαρέλης.

Την προσφορά του συλλόγου εξήρε και ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του «Ποταμιού» κ. Σταμάτης Κουρούδης, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του επιδιώκει τη συναίνεση και τη συνεννόηση για να αποφευχθεί η ακυβερνησία της χώρας.

Τις δικές τους ευχές απηύθυναν και εκπρόσωποι των τοπικών αυτοδιοικητικών φορέων: ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Εμείς η Πόλη» και «Πολη-τική Ανατροπή», κ.κ. Φελίνα Καζάκου-Βρούζου και Ελένη Λαφτσή, με πολιτικά και μη μηνύματα.

Τέλος, ο κ. Τζαμπάζης απηύθυνε ευχαριστίες σε συνεργάτες και φίλους του συλλόγου για την υποστήριξή τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προφορά τους στον σύλλογο οι κ.κ. Γεώργιος Κουτρούμπας και Θεόδωρος Βαρτζόπουλος ο οποίος παράλληλα εκπροσωπούσε επί μακρόν τον σύλλογο στην Πανηπειρωτική Ένωση Ελλάδος, ενώ βραβεύτηκαν και οι Χρυσούλα Γούλα και Χρύσα Χάιδω για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

2 3 4 5 7 10 12 17 18 19 22 23 25 26 27 29 30 31 32 33 35 37 38 39 41 43 44 46

16 9 24 47

14 11

49 50