ΑΓΙΑΣΜΟΣ (3)

Χτύπησε και στη Ροδόπη, για τους 3.500 μαθητές της πρωτοβάθμιας και τους 6.000 της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, υπό τις καλύτερες συνθήκες των τελευταίων ετών, τόσο από πλευράς παράδοσης των βιβλίων, όσο και αναφορικά με τα μηδενικά σχεδόν λειτουργικά κενά διδακτικού προσωπικού, αλλά και σε επίπεδο υποδομών.

Οι επίσημοι Αγιασμοί τελέστηκαν στο 1ο Γυμνάσιο και στο 13ο Δημοτικό, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελέημονα, ο οποίος χαρακτηρίζοντας το σχολείο «δεύτερο σπίτι» των παιδιών, τα κάλεσε να σέβονται δασκάλους και γονείς, να μελετούν όπως πρέπει, και να κάνουν τον Σταυρό και την Προσευχή τους. Στο 13ο Δημοτικό, μάλιστα, με ζεστό τρόπο καλωσόρισε τα «πρωτάκια».

«Κοινή επιθυμία μας είναι η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης», σημείωσε η Διευθύντρια του 13ου Δημοτικού κ. Ευδοκία Καρβέλα, προσθέτοντας πάντως πως στόχος του σχολείου δεν είναι μόνο η μεταλαμπάδευση γνώσεων, αλλά και ιδανικών και αξιών, «ώστε οι τάξεις να γίνουν κοινότητες που θα προάγουν τη φιλία και τη συνεργασία, σε κλίμα θετικού ανταγωνισμού και αλληλοσεβασμού».

«Γιορτή της Ελλάδας», χαρακτήρισε την έναρξη του νέου σχολικού έτους η εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Σάββα Μελισσόπουλου, σχολική σύμβουλος κ. Μαρία Παπαμιχαήλ, ευχόμενη «τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλους, γνώση σε όλα τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο», και καλώντας συνάμα τους γονείς σε αγαστή σύμπραξη με τους εκπαιδευτικούς.

«Καλή σχολική χρονιά σε όλους», ευχήθηκε και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, κ. Ηλίας Χαντζής.

Όπως τόνισε ο κ. Χαντζής, το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κενά εκπαιδευτικών, ενώ και οι κτιριακές υποδομές βρίσκονται στο απαιτούμενο επίπεδο μετά και την άψογη όπως της χαρακτήρισε συνεργασία του με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη.

«Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και συναδέλφους», ευχήθηκε η Πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων & νηπιαγωγών Ροδόπης κ. Παναγιώτα Βενετοπούλου, αναφερόμενη επίσης στην «πάρα πολύ καλή εικόνα» του εκπαιδευτικού τοπίου της περιοχής, με τα ελάχιστα κενά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Θεόδωρος Μούχτσης, επισημαίνοντας πως η σχολική χρονιά ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς.

Ένα «πετυχημένο σχολικό έτος με προκοπή», ευχήθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, δεσμευόμενος ότι η εκπαίδευση θα βρίσκεται «στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της περιφερειακής αρχής».

Μια σχολική χρονιά «με λιγότερα προβλήματα από την περσινή», ευχήθηκε ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιάννης Γκαράνης.

«Τα προβλήματα της εκπαίδευσης είναι πολλά και γνωστά», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, υπογραμμίζοντας: «με αγώνα, όραμα και ενότητα, μπορούμε να ανατρέψουμε τη ζοφερή μνημονιακή πραγματικότητα και να πετύχουμε το αυτονόητο: ένα δημόσιο ποιοτικό σχολείο με αναβαθμισμένες υποδομές, που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, με έμφαση στον παιδαγωγικό χαρακτήρα και όχι στην στείρα αποστήθιση και στον ανταγωνισμό για την καλύτερη βαθμολογία».

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα, ο βουλευτής Ροδόπης του ΠαΣοΚ κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν απουσίασε, και τον χαιρετισμό του μετέφερε ο εκπρόσωπός του κ. Γιάννης Πολυχρονιάδης.

 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ (1)

ΑΓΙΑΣΜΟΣ (2)

ΑΓΙΑΣΜΟΣ (3)

ΑΓΙΑΣΜΟΣ (4)

ΑΓΙΑΣΜΟΣ (5)

ΑΓΙΑΣΜΟΣ (6)

ΑΓΙΑΣΜΟΣ (7)

 

 

20140911_094342[1]

20140911_094327[1]

20140911_100729[1]

 

Ο κ. Γιώργος Παυλίδης.
Ο κ. Γιώργος Παυλίδης.

 

 

 

 

Ο κ. Καρά Γιουσούφ.
Ο κ. Καρά Γιουσούφ.

 

 

 

 

Ο κ. Γιάννης Πολυχρονιάδης.
Ο κ. Γιάννης Πολυχρονιάδης.

 

 

Ο κ. Γιάννης Γκαράνης.
Ο κ. Γιάννης Γκαράνης.

 

 

Η κ. Μαρία Παπαμιχαήλ.
Η κ. Μαρία Παπαμιχαήλ.