– Τι είπε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ για τη μειονότητα, και γιατί χαρακτήρισε επικίνδυνη την κυβέρνηση αναφορικά με το διεθνές γεωστρατηγικό τοπίο.  

Κάλεσμα στην κοινωνία για τη δημιουργία μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα πρωταγωνιστήσει και θα πάρει πίσω όσα ο λαός έχασε με τα μνημόνια, απηύθυνε από την Κομοτηνή ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουστούμπας. Μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση στο κινηματοθέατρο του εργατικού κέντρου, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην συγκευβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατηγορώντας την για «εναλλάξ εμπόριο ελπίδας και φόβου» και ότι «σερβίρει νέο μνημόνιο με αριστερό περιτύλιγμα».

Ο κ. Κουτσούμπας προέβλεψε νέους φόρους, και εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι χαρίζεται σε μεγαλοοφειλέτες και εφοπλιστές.

Ιδιαίτερη ανάλυση ο κ. Κουτσούμπας, έκανε για το διεθνές οικονομικοπολιτικό διαμορφούμενο τοπίο, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια και δείχνει πρόθυμη να συμβάλλει στην υλοποίηση ατλαντικών σχεδίων.

Σε ότι αφορά τα τοπικά ζητήματα, εστίασε στον πρωτογενή τομέα, καταλογίζοντας κυβερνητικές ευθύνες για τα απανωτά χτυπήματα που δέχονται η γεωργία και η κτηνοτροφία.

Ακόμη, υπογράμμισε την αδήριτη ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου της πόλης.

Παράλληλα, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ έκανε ειδική αναφορά στη μειονότητα, «που αγγίζει το 50% του πληθυσμού της Ροδόπης» όπως υπογράμμισε, στηλιτεύοντας «παρεμβάσεις αστικών και εθνικιστικών παραγόντων τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό», και αναφερόμενος στο DEB και στο συνέδριο της FUEN στην Κομοτηνή. Ως «υπαρκτά ζητήματα της μειονότητας», ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε την εκλογή μουφτή, το θέμα των βακουφίων, την εκπαίδευση, καθώς και τον «αποκλεισμό από θέσεις εργασίας στο δημόσιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση», επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να αποτελεί αιτία αποκλεισμού η άγνοια ή η δυσκολία στον χειρισμό της γλώσσας.

Η αίθουσα του κινηματοθέατρου κατά τη διάρκεια της ομιλίας σείστηκε αρκετές φορές από συνθήματα νεολαίων, των οποίων τη δεύτερη θέση στις φοιτητικές εκλογές χαιρέτησε ο κ. Κουτσούμπας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας, απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης «ανεξάρτητα από το τι ψηφίσατε στις προηγούμενες εκλογές», και μήνυμα αυτοπεποίθησης: «Θα τα καταφέρουμε. Εδώ είναι η δύναμη, η απαντοχή, η ελπίδα, η προοπτική, το μέλλον των παιδιών και της πατρίδας μας».