1.550 μαθητές και 111 εκπαιδευτικοί από 24 σχολεία της Ροδόπης, συμμετείχαν στη φετινή εκδήλωση διάσωσης και διάδοσης παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών, που διοργάνωσε για 14η συνεχόμενη χρονιά στην Κομοτηνή, η τοπική ομάδα της Εναλλακτικής Κοινότητας Πελίτι, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, και υπό την αιγίδα και χορηγία του Δήμου Κομοτηνής.

«Υπάρχει κάτι το μυστηριακό στην καλλιέργεια του φυτού από τον σπόρο έως τον σπόρο. Φροντίζοντας ένα φυτό να ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του, γινόμαστε κοινωνοί του μυστηρίου της ζωής», σημείωσε ο υπεύθυνος του Πελίτι Κομοτηνής, δάσκαλος του 9ου δημοτικού σχολείου και σκαπανέας της δράσης που έχει καταστεί θεσμός, κ. Νίκος Δομπάζης, μιλώντας για την αξία των παραδοσιακών ποικιλιών. «Με το πιρούνι μας μπορούμε να αλλάξουμε τη γεωργία. Αν δεν αγοράζουμε τα προϊόντα που μας βλάπτουν, τότε και οι γεωργοί δεν θα τα παράγουν», υπογράμμισε ακόμη.

Στη φετινή «Γιορτή των Σπόρων και της Ζωής», συμμετείχαν τα σχολεία: 2ο, 3ο, 4ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο Δημοτικό Κομοτηνής, Δημοτικό Νέου Σιδηροχωρίου, 9ο και 14ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, Μειονοτικά Σχολεία 1ο, 2ο , 3ο, 4ο Κομοτηνής, Δοκού, Δύμης, Πολυάνθου, Μάστανλη, Ισάλου, Μυρτίσκης, Κύμης, 3ο και 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, και το Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά, με αποτέλεσμα το ταξίδι των σπόρων στη Ροδόπη να φτάσει σε περισσότερους μπαξέδες! Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αυλή του θερινού θεάτρου Κομοτηνής, και πλαισιώθηκε εθελοντικά από μουσικά τοπικά σχήματα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ