Στη μέση η φωτιά και γύρω οι χορευτές. Αντίκρυ οι οργανοπαίχτες, και σε ετοιμότητα ο Καρνάβαλος, ο Βασιλιάς των ημερών. Τριγύρω θεατές, γευόμενοι σουβλάκι, κεμπάμπ, κρασί.

Το “2ο Kom On Party” του Συλλόγου Εβριτών και της “Trel@cademy”, με τη συμμετοχή των “Σεϊμένηδων και Πιτεράδων” του Μορφωτικού Ομίλου Νέου Σιδηροχωρίου, στο πλαίσιο των Καρναβαλικών εκδηλώσεων της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής (που ξεκίνησαν με ανεπανάληπτο ξεφάντωμα την Τσικνοπέμπτη), έδωσε και φέτος το δικό του στίγμα παραδοσιακής Θρακιώτικης Αποκριάς.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσσα Λιβεριάδου, ο πρόεδρος του συλλόγου Εβριτών Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου, ο πρόεδρος της “Trel@cademy” Σταύρος Πάττας και ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ομίλου Νέου Σιδηροχωρίου Γιάννης Κυριαζής, ευχήθηκαν καλή αποκριά σε όλο τον κόσμο, και υπογράμμισαν τη σημασία της δημιουργίας στην Κομοτηνή ενός πρωτότυπου αποκριάτικου θεσμού που αναδεικνύει τον τόπο και κινητοποιεί συλλόγους και ευρύ κοινό με στόχο την ενίσχυση της πολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής.

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος ερμήνευσε τα δημόσια πολιτικά τεκταινόμενα και ορμήνεψε τους πρωταγωνιστές τους με τον δικό του σατυρικό λόγο.

Εν χορώ, περιγράφηκε και η σχέση που έχει “αναπτυχθεί” μεταξύ Βρυξελλών και Ελλάδος τα τελευταία χρόνια…

Κεντρικό ρόλο στη βραδιά, είχε ο…φαλλός, ο οποίος προκάλεσε “θλίψη” και “μοιρολόι” όταν περιφερόμενος από χέρι σε χέρι, έσπασε…

Το συγκρότημα “Εβρίτικη Ζυγιά”, ξεσήκωσε για τα καλά τους χορούς που κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ.

Οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Κομοτηνή υπό την αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ, συνεχίζονται σήμερα με τη μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση 36 (!) συλλόγων και ομάδων και πρωτεργάτες τους “Trel@cademy”.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ 2ο KOM ON PARTY 2017