Μια μοναδική βραδιά κιθαριστικής “πανδαισίας”, είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι και όσες χθες βράδυ γέμισαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου (πρώην ΡΕΞ) της Κομοτηνής, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας του 5ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης – (θυμηθείτε ΕΔΩ την πρώτη μέρα με τις “μαγικές κιθάρες” του Στέλιου Γκόλγκαρη, του Μιχάλη Σουρβίνου, του Tolgahan Çoğulu, του Sinan Cem Eroğlu, και του κουαρτέτου «Ορφέας»).

Στη σκηνή του ΡΕΞ εμφανίστηκαν τα ντουέτα των Constantin Dinkov και Stella Dinkova από τη Βουλγαρία, και των Δημήτρη Μπάρδα και Σπύρου Τσιώλη / «Flamenco Guitar Duet», καθώς και ο Ιταλός σολίστας Nikola Montela και η νέα γενιά της Κιθαριστικής Ορχήστρας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης την οποία απαρτίζουν πενήντα νεαροί κιθαριστές από ωδεία και μουσικά σχολεία της ΑΜ-Θ.

Η αυλαία άνοιξε με τους Constantin Dinkov και Stella Dinkova.

Τη “σκυτάλη” πήρε ο Nikola Montela που ενθουσίασε το κοινό, “βιώνοντας” με χαρακτηριστικό τρόπο τα έργα που απέδωσε, και παίζοντας την κιθάρα του ακόμη και με το ένα χέρι.

Ακολούθησαν οι Τρικαλινοί Δημήτρης Μπάρδας και Σπύρος Τσιώλης / «Flamenco Guitar Duet», που επίσης χειροκροτήθηκαν θερμά.

Πριν η αυλαία πέσει, στη σκηνή ανέβηκαν πενήντα μαθητές και μαθήτριες μουσικών σχολείων και ωδείων από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκης, που με τη συμμετοχή καθηγητών τους και υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Δημήτρη Σβυντρίδη, επιβεβαίωσαν πως ο θεσμός του φεστιβάλ έχει ισχυρά θεμέλια για τη διάδοση της κιθάρας και της ανάδειξης νέων καλλιτεχνών και ταλέντων.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται απόψε με την τρίτη συναυλιακή βραδιά και την εμφάνιση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης σε πλήρη σύνθεση εβδομήντα μουσικών, στο κεντρικό αμφιθέατρο της πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, όπου θα παρουσιαστούν έργα Vivaldi και Beethoven, καθώς και τρεις συνθέσεις του Δημήτρη Σβυντρίδη εμπνευσμένες από μουσικά θέματα της Θράκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, και για τη διευκόλυνση μετάβασης των ενδιαφερομένων, στις 7 το απόγευμα θα αναχωρήσουν δύο λεωφορεία από το Ηρώο της Κομοτηνής.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από τη χθεσινή βραδιά