Ήταν σαν…reunion των Κομοτηναίων, οι οποίοι μαζικά συναντιούνται κάθε Μάιο στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων της πόλης· Τόσος πολύς κόσμος κατέκλυσε τους εμπορικούς δρόμους της Κομοτηνής, όπου οργανώθηκαν συνδυαστικές με τα ανοιχτά καταστήματα εκδηλώσεις.

Τελικά ο καιρός…συναίνεσε, η βροχή σταμάτησε λίγο πριν την έναρξη του γεγονότος, και τη γενική εικόνα της ευχάριστης οπτικό-ηχητικής βραδινής παράστασης της πόλης, συνέθεσαν οι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, το αδιαχώρητο των πεζοδρόμων, οι μελωδίες από τους dj’s και τα μουσικά σχήματα, οι μυρωδιές από τα ταχυφαγεία και τους πάγκους των πλανόδιων, με το σωματείο ζαχαροπλαστών πάντως να κερδίζει την περισσότερη “πελατεία”, κερνώντας τον κόσμο – και την ποδηλατοβόλτα των on bikes – μοναδικά τουλουμπάκια.

Παράλληλα, μίνι πάρτι οργανώθηκαν και από πολλούς επαγγελματίες με δική τους πρωτοβουλία και ιδία δαπάνη, σε περιοχές που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό της διοργάνωσης – όπως στην οδό Μακεδονίας από το Fruit Market Gogotsis και 24 Hours Market.

Έτσι, τελικά, η 1η Εμπορική “Λευκή Νύχτα” της Κομοτηνής, που συνέπεσε και με τις εκδηλώσεις πολιτισμού του Φεστιβάλ Via Egnatia της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, και τη δεύτερη μέρα της εορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ, σημείωσε μεγάλη, ανέλπιστη επιτυχία, παρά τα αρνητικά μηνύματα που προϋπήρξαν από διάφορες πλευρές. Ο Εμπορικός Σύλλογος και η ΟΕΒΕΣ ως διοργανωτές, με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, του Δήμου Κομοτηνής και των δύο τοπικών Επιμελητηρίων, έβαλαν τις υποσχόμενες βάσεις για την καθιέρωση ενός θεσμού που μπορεί να αντανακλά οφέλη και στους επαγγελματίες και στο καταναλωτικό κοινό, αποτελώντας συνάμα μια ζωντανή, δημιουργική πτυχή της πόλης.

VIDEOS:

Τουρκόφωνη μπάντα από ντόπιους νέους μουσουλμάνους, στην οδό Ερμού.

Ικανοποιημένος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, κ. Ανέστης Βαφειάδης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ