Είναι καιρός τώρα που το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ροδόπης έχει εντείνει τη δράση του και έχει οργανώσει τις παρεμβάσεις του αλλά και την επικοινωνιακή του ενεργοποίηση (έχει δημιουργήσει και το ιστολόγιο lskomotinis.wordpress.com), καταφέρνοντας να μεταδίδει εύστοχα τις θέσεις και τις προτάσεις του και να κερδίζει ακροατήριο.

Κορύφωση αυτής της φάσης της δραστηριοποίησής του, θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί η χθεσινή του κινητοποίηση στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, η οποία περιλάμβανε δυναμική πορεία και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή πεντακοσίων περίπου ατόμων, καθώς και επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος και Α.Β. Βασιλόπουλος στην περιοχή του Kosmopolis, όπως και στο Carrefour Μαρινόπουλος στην οδό Κοσμίου, όπου περιφρουρώντας την απεργία απέτρεψε το άνοιγμα των δύο πρώτων από την εργοδοσία και τους απεργοσπάστες εργαζομένους, και «προκάλεσε» το κλείσιμο του τρίτου.

Στη συγκέντρωση της πλατείας, εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης η κ. Κλειώ Χρυσοχοΐδου κατέθεσε συνθηματικά την απαίτηση της οργάνωσης για  «κοινωνική ασφάλιση για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση και μας δικαίωμά μας», ενώ διαβάστηκε και μήνυμα συμπαράστασης προς τα δίκαια αιτήματα της φτωχής αγροτιάς. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Αμαλία Κασαπαντωνίου, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, η οποία τόνισε: «Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει «ταφόπλακα» στα ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού. Ισοπεδώνει ό,τι απέμεινε όρθιο από τις κατακτήσεις των λαϊκών αγώνων στον 20ο αιώνα. Αποδέχεται και μονιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους. Μπορούμε με τον κοινό μας αγώνα να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Κεφαλαίου, και να περάσουμε εμείς, οι εργάτες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, στην αντεπίθεση, και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας». Καταληκτικά, υπογράμμισε πως το προωθούμενο νομοσχέδιο όχι απλά δεν πρέπει να περάσει αλλά «να μη φτάσει καν στη Βουλή», και κάλεσε τον κόσμο σε εγρήγορση για τα επερχόμενα αντιλαϊκά νομοσχέδια.

Δυναμικό παρών στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Ροδόπης, έδωσαν και μαθητές, διεκδικώντας «μόρφωση, δουλειά, και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», καθώς και ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ, εκ μέρους του οποίου η κ. Σάρα Μαυρίδου, περιέγραψε το αγωνιστικό πλαίσιο και το διακύβευμα των ανησυχιών των νέων για το μέλλον τους.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ