Όπως κάθε πρώτη μέρα του νέου έτους, έτσι και σήμερα, υπό την οργάνωση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστου Μέτιου και τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, στο Διοικητήριο Κομοτηνής (πρώην Νομαρχία), κόπηκε η Βασιλόπιτα των τοπικών Αρχών και Φορέων.

Το «φλουρί» έπεσε στο κομμάτι του συντονιστή Ροδόπης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Βουζουκίδη, γεγονός που από πολλούς θεωρήθηκε ευοίωνο σημάδι ενόψει της υποψηφιότητάς του για τη θέση του Διοικητή του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Για την εκπληκτικά νόστιμη Βασιλόπιτα, αλλά και για τα κεράσματα (γλυκά και αλμυρά) που έκαναν θραύση, δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων ο κ. Γιάννης Ισαακίδης, που υποστήριξε με το catering την εκδήλωση, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο και την κόρη του.
Για την εκπληκτικά νόστιμη Βασιλόπιτα, αλλά και για τα κεράσματα (γλυκά και αλμυρά) που έκαναν θραύση, δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων ο κ. Γιάννης Ισαακίδης, που υποστήριξε με το catering την εκδήλωση, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο και την κόρη του.

Από την τελετή απουσίασαν εκπρόσωποι των Δήμων Ιάσμου και Αρριανών, γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν: ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο Βουλευτής Ροδόπης του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ, ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών ΑΜ-Θ Μουσταφά Κατραντζή, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής Δημήτρης Πολιτειάδης, ο αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων του Δήμου Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο αντιδήμαρχος διοίκησης & οικονομικών του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών Γιώργος Αντωνιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, οι πρόεδροι του Επαγγελματικού-Βιοτεχνικού και του Εμπορικού επιμελητηρίου Αργύρης Αργυρόπουλος και Νίκος Αγγελίδης αντιστοίχως, ο πρόεδρος της αρμενικής κοινότητας Κομοτηνής Στεπάν Ματεοσσιάν, ο υποπρόξενος του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Ζωή Κοσμίδου, ο Δ/ντής της αντιπεριφέρειας Αριστοτέλης Γκαράνης, και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Ιεράρχης, ο οποίος και ευχήθηκε για τον νέο χρόνο: «Καρπούς αγαθούς τους οποίους να καλλιεργήσουμε στο δικό μας γεώργιο. Στα χωράφια της εύφορης γης μας, αλλά και στο “χωράφι” της ψυχής μας, ώστε με την εργατικότητά μας και τη στήριξη του Θεού να κάνουμε τον τόπο μας “παράδεισο”».

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μέτιος ευχήθηκε το 2016 «να οδηγήσει σε καλύτερες μέρες μετά τα σκληρά οικονομικά μέτρα του 2015», ενώ αναφερόμενος στον προγραμματισμό της Περιφέρειας, σημείωσε ότι παρά το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο και τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, «προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις για το αύριο της Περιφέρειας και της Ροδόπης», και τόνισε ότι οι τομείς στους οποίους δίδεται έμφαση με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, είναι ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός.

«Να καθαρίσουν οι ψυχές που έχουν μολυνθεί από την απληστία, να σταματήσουν οι πόλεμοι που οδηγούν αθώες ψυχές στο να χάνονται στη θάλασσα για μια καλύτερη ζωή, και να σηματοδοτηθεί η ανάκαμψη της χώρας», ευχήθηκε για το νέο έτος ο κ. Καρά Γιουσούφ.

Μια δημιουργική χρονιά για την Ελλάδα και τη Θράκη, που «να μην έχει τόσα ψέμματα», ευχήθηκε για το 2016 ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, και καλώντας την κυβέρνηση «να ακούσει τον λαό και τα προβλήματά του», καθώς όπως πρόσθεσε «ο κόσμος δεν θέλει λόγια αλλά πράξεις», προέτρεψε το Μαξίμου «να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται κατ’ αυτόν τον τρόπο», και έκανε λόγο για αναγκαιότητα «συλλογικής προσπάθειας και εθνικής ενότητας με ωριμότητα»…

«Μετά από πολλά δύσκολα χρόνια, σήμερα η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο και ελπιδοφόρο σημείο», σημείωσε ο κ. Χαρίτου, και συμπλήρωσε: «Μόνη διέξοδος προς τα μπρος, είναι να βαδίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης με την κοινωνία όρθια, για να ξαναθεμελιώσουμε ένα κράτος δικαίου, να στηριχθούν τα δημόσια αγαθά της υγείας, της παιδείας και του φυσικού περιβάλλοντος». Εστιάζοντας στα τοπικά πράγματα, τόνισε: «Οφείλουμε να υπηρετήσουμε την ανάγκη της ανάπτυξης αξιοποιώντας τα μεγάλα πλεονεκτήματα της περιοχής για να δημιουργήσουμε εργασίες και βιώσιμες συνθήκες ανάπτυξης».

«To 2016 να ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων», ευχήθηκε ο τυχερός της εκδήλωσης κ. Βουζουκίδης, προσθέτοντας: «Οι ηλικιωμένοι να έχουν σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι νέοι τις ευκαιρίες να αναπτύξουν τα σπουδαία τους προσόντα, και οι Ροδοπίτες τη δυνατότητα να είναι υπερήφανοι για τον τόπο τους». Ερωτηθείς, δε, για τη διαδικασία επιλογής νέου Διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής, επισήμανε την ανάγκη η κυβέρνηση να μεριμνήσει για τα προβλήματά του, και εξέφρασε την ελπίδα για μια «σωστή τοποθέτηση».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ