– Διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, με φόντο την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού-σοσιαλιστικού χώρου, ξεκίνησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες ξεκίνησε ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών-Σοσιαλιστών και πρώην Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον πρώην Βουλευτή Ροδόπης, Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Γιώργο Πεταλωτή, επισκέφθηκε και τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη.

Η πορεία του Καλλικράτη της Αυτοδιοίκησης, η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΔΠΘ και σύνδεσής του με τον τοπικό παραγωγικό ιστό, αλλά και η προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσδώσει η πολυπολιτισμικότητα της περιοχής στις αναπτυξιακές προοπτικές της, ήταν σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου τα βασικά θέματα που συζήτησε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής.

Για έναν «παλιό συνοδοιπόρο, καλό φίλο της Κομοτηνής και της Θράκης», και «πολιτικό που αφουγκραζόμενος την κοινωνία προσπαθεί να έχει την καλύτερη οπτική των πραγμάτων και την καλύτερη προοπτική για τις λύσεις που πρέπει να απαντήσουν στα προβλήματα της χώρας», έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης υποδεχόμενος στο γραφείο του τον κ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους, ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι «υπάρχει πεδίο έντιμου συμβιβασμού ώστε να αποκατασταθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση της χώρας», κι αυτό όπως επισήμανε, επειδή «η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις τόσες θυσίες του ελληνικού λαού». Το μομέντουμ μάλιστα, το χαρακτήρισε ως «ευκαιρία να ωριμάσουμε ως πολιτική ελίτ»

Τέλος, κατέθεσε την άποψή του για την ανάγκη ανασυγκρότησης του δημοκρατικού σοσιαλισμού, πάνω σε μια πολιτική πλατφόρμα «που θα διαπιστώνει τις ασθένειες του παρελθόντος και θα κοιτάει μπροστά με γνώμονα τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να σταθεί στα πόδια της».